KAKO JE PRLJA NALJUTIO SPLIĆANE?

Video | Kako je jedna fotografija fritula posvađala LET3 i Dalmaciju? Evo kronologije slučaja fritula – titula

Nije moglo bez skandala, takozvanog fritula skandala. Prlja iz Leta 3 preksinoć je nakon poraza Hajduka na Twitteru objavio fotografiju fritula uz tekst – Neka se momci naviknu. Više u videoprilogu!

I krenuo je kaos.

Ljubo Pavasović Visković poručio mu je da ode na psihijatriju, Radio Imotski je demonstrativno prestao puštati LET3, napali su ga da je riječki smrad koji se ruga djeci, da bi se Prlja na kraju svima ispričao.

Možda vam nije jasno u čemu je stvar

Pa će vam cijeli ‘Miriše na titulu – miriše na fritulu’ slučaj objasniti ekipa RTL-a.

Možda bi za fritulu sve dao Petar Grašo, ali ne i Hajdukovi navijači. Jer ta slatka tradicionalna delicija, danas je podigla buru i posvađala Hajdukovce i Let 3. Točnije Hajdukovce i Prlju.

No, kako je sve počelo? Nakon poraza Hajduka u finalu juniorske Lige prvaka, i to od 5:0, na Twitteru se javio Prlja s fotografijom fritula i porukom “Neka se momci naviknu”. Vjerojatno nije ni slutio da će jutro nakon toga, to biti jedna od glavnih tema dana. Prvo su ga napali brojni Twitteraši. Rugaš se djeci, mama rodila morona, klošaru – svašta su mu pisali.

“Pazite, da je on kritizirao neku igru Hajduka, Rijeke, gdje su seniori i tako, ali dirati u djecu koja su napravila čudo. I sad se nađe netko iz tih redova kulturnjaka, to me najviše muči. Oni kao javni radnici, taj gospodin dotični, nikako to nisu smjeli napravit”, kazao je kroničar Hajduka Edo Pezzi.

A zbog čega su se Torcidaši toliko naljutili?

Sve to nije počelo noćas, nego davnih dana kada bi riječki navijači Hajdukov poraz, umjesto očekivane titule, nazvali fritulom. Cijelu povijest skandala objasnio nam je riječki novinar.

“Povijest fritule titule je vrlo jednostavna. Ona je došla iz Splita i njezin autor je novinar SD koji je rekao da igre Hajduka i njihovi uspjesi mirišu na titulu. Nažalost, kako je prošlo punih 20 godina i kako Hajduk nije osvojio titulu, onda imamo situaciju da svake godine miriše na titulu, ali na kraju mogu osvojit samo fritulu”, govori riječki novinar Edi Prodan.

Fritula je naljutila i odvjetnika, koji sam za sebe kaže da je opsjednut s Hajdukom.

“Onog dana kada bilo kojem zagrebačkom ili riječkom djetetu poželim išta loše, poslat ću samog sebe u pi*ku materinu, uzet uputnicu i zatvoriti se u Vrapče na barem 5 godina. Juniorima vašeg kluba želim sve najbolje, Vama da nastavite na psihijatriji stvarati sjajnu muziku”, napisao je Ljubo Pavasović Visković.

Ali nije Prlja naljutio samo Ljubu Pavasovića Viskovića. Nego i jedan radio iz Imotskog. Tako da ni jednu pjesmu Leta 3, u njihovom eteru više – nećete čuti.

Prlja se odmah ispričao

“Priznajem, pogriješio sam što sam se išao dirati u ono što nam je svima najdraže, a to su naša djeca i beskrajno mi je žao zbog toga, te ovim putem molim svih koje je povrijedila moja objava za oprost”, napisao je Prlja.

“Njegovu ispriku apsolutno ne prihvaćam. To je priča za malu djecu. Gledajte, ja mislim da bi se on tek otrijeznio da sutra u komentarima svoje klape na Eurosongu doživi nešto slično”, kazao je Pezzi.

Svi navijaju za LET 3 na Eurosongu, svi su navijali za Bile Tiće, ali i od dvije senzacije uspjeli smo napraviti skandal.

“Činjenica je da bi bilo jako lijepo u trenutku kad se Prlja ispričao, da to naprave i Hajduk, bilo Torcida ili uprava, svejedno. Da smognu snage ispričat se Rijeci za monstruozne uvrede koje nonstop odašilju prema nama”, govori Prodan.

A je li Prlja naljutio i Splićane? I treba li uopće postaviti to pitanje?

“Ja takvim likovima ne bi pridava nikakvu pažnju. Znate kad se uvrijedi Splićane da se to uvik pamti”, kazao je Kristijan iz Splita.

“Ma nije, pa ljudi se zezaju cili život i šta sad. Ja mislin da nije”, govori Dušan iz Splita.

Za neke čista zezancija, a za neke kultura otkazivanja. Jedno je sigurno – danas su za skandal “titula-fritula” čuli baš svi. Podršku Torcide za dva tjedna na Eurosongu Let 3, kako se čini, ne treba očekivati, izvještava Rikardo Stojkovski za RTL Danas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari