KUKULJANOVO: U subotu će se razbiti drvena pivska bačva! Počinje Royal Oktoberfest u Ludwig’s gastro pubu

U subotu 21. rujna u 19 sati tradicionalno će se razbiti drvena pivska bačva što predstavlja službeno otvaranje ovogodišnjeg Royal Oktoberfesta

Bavarski Kralj Ludwig I oženio se u listopadu 1810. s princezom Therese iz Saxe-Hildburghausen te se taj datum smatra polaznom točkom za najveći svjetski festival piva – Oktoberfest.

Naime, svi građani Münchena bili su pozvani da prisustvuju svečanosti održanoj na poljima ispred gradskih vrata, kako bi proslavili kraljevski događaj. Nakon toga polja su imenovana Theresienwiese u čast princeze , a kasnije su mještani skratili ime u “Wiesn”.

Duh ovog najvećeg pivskog festivala donosimo u šator Ludwig’s gastro pub-a gdje vas kroz cijeli tjedan očekuje tradicionalna bavarska hrana, litre Kaltenberg Royal piva i prava Oktoberfest atmosfera.

Za vrhunac zabave vikendima pobrinut će se Belfast Food na otvaranju u subotu 21.9., bend Dijagnoze u petak 27.9., a Šajeta će na svoj jedinstveni način zatvoriti festival u subotu 28.9.

Kako bi se mogli kompletno opustiti organizirali smo i besplatan prijevoz autobusom na relaciji Jelačić-Čavle-Pivovara Kaltenberg Adria.

Više o samom eventu i rasporedu vožnje autobusa pogledajte na linku https://www.facebook.com/events/483716225742405/?event_time_id=483716249075736

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari