Kuščevićeva vila: Pavelićevu sliku stavio uz bistu Tuđmana, na zidu raspelo i “Posljednja večera”

Foto: Patrik Maček/Pixsell, Wikipedia, Booking

Na Bookingu se ističe jedna fotografija jedne prostorije Kuščevićeve vile u Nerežišćima

Bivšem ministru uprave Lovri Kuščeviću ozbiljno prijeti kazneni progon zbog sumnje da je na nezakonit način stekao i povećao vrijednost svoje imovine, kao i imovine njemu bliskih osoba, ali nisu to jedini problemi koje ima, samo su daleko ozbiljniji od onih koji su se sad pojavili u javnosti.

Jer, na stranici Booking.com se na fotografijama oglašene vile u Nerežišćima može vidjeti da ju je Kuščević uredio fotografijom Ante Pavelića. Dodatni problem je što povezuje ustaškog poglavnika s hrvatskim i katoličkim simbolima. Dakle, za bivšeg ministra Pavelić ima znak jednakosti s Franjom Tuđmanom, Posljednjom večerom, punatom s Alke, raspelom, hrvatskom zastavom, Bašćanskom pločom, vukovarskim vodotornjem i kninskom tvrđavom…

Da, svi se ti simboli mogu vidjeti u jednoj prostoriji, koja je ovjekovječena i oglašena na Booking.com. Bivši se ministar oko tog detalja još uvijek nije oglasio, kao ni Booking.com do objave ovog teksta. A spornu fotografiju možete pogledati i sami, zaokružili smo svaki detalj, od kojih niti jedan nije sporan osim Pavelića. I malo tko će reći da mu je mjesto u takvom društvu.

Foto: Booking.com

“Netko to je bio ministar si tako nešto ne bi smio dopustiti. Bilo tko, ne samo netko tko je bio ministar”, komentirala je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Što se pak tiče daleko ozbiljnijih problema Lovre Kuščevića, policija i USKOK privode kraju započete izvide u kojima su očito prikupljeni podaci koji su osnažili početne sumnje, iznesene u mnogobrojnim medijskim člancima, o načinu na koji se taj istaknuti HDZ-ovac i prijašnji načelnik općine Nerežišća obogatio.

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, Lovro Kuščević bio je prisutan pretragama svog doma u Nerežišćima. Policija je istovremeno obavila pretrese još nekih osoba povezanih s Kuščevićem, među kojima su kuća i stan njegova šogora Ivice Žuvića.

S obzirom na to da se još radi o fazi izvida, ni policija ni USKOK nisu željeli davati nikakve detalje. Međutim, kako se neslužbeno doznaje, istražitelji na temelju prikupljenih informacija smatraju kako postoje osnove sumnje da je na nezakonit način došlo do prenamjene poljoprivrednog zemljišta na kojemu je Kuščević na mjestu postojeće štale izgradio kuću, piše dnevni list.

Nakon što policija na terenu obavi sve potrebne radnje i o tome izvijesti Državno odvjetništvo, na potezu je USKOK. Otvaranje istrage protiv Kuščevića u ovom trenutku ne dolazi u obzir jer je zaštićen imunitetom saborskog zastupnika. Dakle, prvo bi DORH trebao od Sabora zatražiti skidanje imuniteta i za vođenje kaznenog postupka, i za eventualno privođenje, ako nadležno tužiteljstvo to bude smatralo potrebnim, piše Jutarnji list.

VIDEO DANA: