LIDLIĆ – BITI ILI NE BITI? Vedrana Rudan udarila kontru kampanji #ijasamlidlić i poručila: ‘Ja nisam Lidlica’

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

“Jesu li vaša djeca lidlići ili armanići?”, pitala je Rudan svoju publiku

Priča o “Lidlićima” Hrvatsku je digla na noge. Naime, teta jednog splitskog vrtića otkrila je kako su djeca u vrtićkoj dobi već itekako svjesna materijalnih stvari, vrijednosti novca i odjeće te da se u vrtiću u kojem ona radi pojavio novi, u svakom smislu pogrdan naziv – “lidlići” za određenu djecu. Riječ je o djeci čiji su roditelji kupili komad odjeće iz istoimenog trgovačkog lanca, a “lidlići” su i sva ona djeca općenito slabijeg imovinskog stanja.

Brojne javne osobe osudile su ovakvo dijeljenje djece prema cijeni odjeće i materijalnom stanju te roditelje od kojih su djeca možda čula za pogrdni naziv “Lidlić”. Među njima ipak nije spisateljica Vedrana Rudan koja je u svojoj novoj kolumni objavljenoj na stranici www.rudan.info i Facebooku Službena stranica Vedrane Rudan čitateljima odlučila objasniti zbog čega “ona nije Lidlica”.

“Meni je totalno nejasno zašto se u Hrvatskoj već danima se*e na temu lidlića, a kad se u ožujku ove godine u Lidlu prodavalo domaće meso obogaćeno salmonelom baš se nitko nije javio kako želi majicu ajempraudštomelidltruje salmonelom. Priča jedva da se po portalima vukla pola dana”, napisala je.

“Da smo mi građani Hrvatske manje “praud” što smo izmanipulirane, naivne, siromašne budale ova bi zemlja drugačije izgledala.”, zaključila je Rudan. Čitavu kolumnu možete pročitati OVDJE.

Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari