ZANIMLJIVA LOKACIJA

LOKACIJA IZNENADILA RIJEČANE: Cirkus na parkingu uz Svetište Gospe Trsatske

Foto: Riportal

Reklamni panoi preplavili su Rijeku – u grad stiže Bečki cirkus, no Riječane iznenađuje lokacija na kojoj će biti postavljen cirkuski šator

Naime, kako stoji na plakatima, predstave će se od 18. rujna do 4. listopada održavati u šatoru na “parkingu – Svetište Gospe Trsatske”, što zbunjuje građane koji se čudom čude kako je Crkva dozvolila da se cirkuske predstave izvode na posvećenom vjerskom okupljalištu vjernika iz Rijeke, ali i iz cijele Hrvatske i šire. Ako je informacija s plakata uopće točna, odnosno ako su “cirkusanti” na plakatu napisali potpunu i pravu informaciju.

Inače, Bečki cirkus već nekoliko godina “kruži” Hrvatskom, a sada stiže i u Rijeku. Zadnja postaja bila mu je zimus Zadar, a priređivači programa obećavaju “puno zabave, smijeha, iluzija”.

“Svjetski poznati cirkuski umjetnici Bečkoga cirkusa razveselit će vas svojim izvedbama u velikom cirkuskom šatoru na Trsatu”, obećavaju, uz još neke detalje o predstavi:

“Uplovite u magični svijet sa zračnom akrobatkinjom Mijom koja izvodi trikove i balansira na glavi na letećem „washington trapezu“, te Paulom, plesačicom na svili koja izvodi akrobacije i pleše u zraku zavezanih očiju. Nećete ostati imuni ni na snagu, izdržljivost i fleksibilnost afirmiranog cirkuskog umjetnika Christophera koji balansira i pokreće svoje tijelo stojeći na rukama.

Naši klaunovi su pripremili pregršt novih komičnih situacija koje će i velike i male posjetitelje nasmijati do suza. Žongleri će publiku zadiviti svojim nenadmašnim umijećem baratanja različitim svjetlosnim i vatrenim rekvizitima koje bacaju u zrak i oko sebe, a tenzije predstave podignut će rigači vatre, kostimirani plesači, zabavni dueti i još brojna iznenađenja.”

Ovo je samo mali uvid u ono što publiku očekuje, a kako biste doživjeli potpuni cirkuski spektakl, posjetite neku od predstava koje će se održavati svakodnevno u dva termina – od 16 i 19 sati!

Važna napomena organizatora predstava: Sve predstave održavat će se uz obvezno pridržavanje preporuka i epidemioloških mjera koje je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

U gledalištu na jednoj predstavi bit će uz preporučeni razmak popunjena trećina kapaciteta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari