Mladić s Downovim sindromom na jedan dan postao načelnik policijske postaje

Njegov prvi potez ‘na novom radnom mjestu’ bio mu je premještaj svih djelatnika Policijske postaje

Danas je Policijsku postaju Novi Marof posjetio Krunoslav Golubić iz Hrastovca Topličkog, u pratnji oca Stjepana.

Krunoslav je 18-godišnjak s Downovim sindromom i polaznik je Centra za odgoj i obrazovanje “Tomislav Špoljar” Varaždin, objavila je Varaždinska policija.

Životna želja i san mu je bila postati policajac, a zamolio je pjevača i radijskog voditelja, Juraja Galinu, i gradonačelnika Novog Marofa, Sinišu Jenkača, da mu pomognu u toj želji.ž

Kontaktirajući glasnogovornicu Policijske uprave varaždinske, Marinu Kolarić, i načelnika Policijske postaje Novi Marof, Roberta Maltara, zajednički su organizirali posjet Policijskoj postaji u Novom Marofu.

Krunoslav je izrazio želju da na kratko vrijeme postane načelnik Policijske postaje što mu je načelnik Maltar i omogućio. Preuzevši ovu odgovornu dužnost, Krunoslav se odlično snašao. Njegov prvi potez “na novom radnom mjestu” bio mu je premještaj svih djelatnika Policijske postaje te je tako “bivšeg” načelnika premjestio na prijemni šalter. Odabrao si je tajnicu, asistenticu i druge suradnike, a nakon toga je obišao cijelu Policijsku postaju i upoznao se sa svim kolegama.

Na kraju je sve iznenadio odlukom o pritvaranju gradonačelnika Jenkača i “bivšeg” načelnika Maltara, koji su se obećanjem da će se popraviti, uspjeli izvući iz novonastale situacije.

Svi prisutni zaključili su kako je Krunoslav vrlo komunikativna i draga osoba, puna ljubavi i iskrenosti, od koje bi mnogi od nas mogli puno naučiti. Inače, ljubav prema policiji stekao je gledajući razne kriminalističke serije i filmove, a posebno seriju “Na granici”.

Ovo je još jedna od mnogih akcija Policijske uprave varaždinske koja ima za cilj približavanje policije svim skupinama građana.
Vijesti.hr
Foto: PU varaždinska

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views