RAZNOVRSNI MENI

MLJAC, MLJACCCC! Pivnica Cont i Coca Cola u Mjesecu ljubavi nude “valentinovski” meni! Pogledajte što sve možete naručiti

“Cilj nam je u postojećoj epidemiološkoj ali i socijalnoj situaciji građanima pružiti i predstaviti oblik online Valentinova kako bi ipak sa svojim najmilijima mogli podijeliti čarobni trenutak”, poručili su iz Pivnice Cont

Pivnica Cont i Coca Cola u Mjesecu ljubavi nude “valentinovski” meni!

U sklopu akcije, u Pivnici Cont ponudili su raznovrsne menije za dvije osobe i jednu osobu. Meni obuhvaća glavna jela, domaće kolače i dvije bočice Coca Cole – ako nije drugačije naznačeno.

Jeste li znali?

Pivnica Cont raspolaže s više muzejskih i vrlo rijetkih eksponata Coca-Cole! Među njima je retro-reklama Coca-Cole iz 1950-ih s prikazom uživanja u CocaColi na plaži negdje na Kvarneru, potom vrlo rijedak primjerak bakelitnog lustera Coca-Cole iz 1970-ih te bočica Coca-Cole iz 1917. godine!

Ovaj posljednji eksponat, bočica Coca-Cole iz 1917. godine, ima i vrlo zanimljivu povijest!

Kada bi bočica mogla govoriti, ispričala bi vam ovu priču, kažu nam iz Pivnicce Cont:

“U samom srcu Rijeke, na granici između Sušaka i Rijeke daleke 1917. godine, dogodila se ljubav između mlade grobničke mljekarice Marije Sveško i Alberta Rotta, pripadnika Ardita – talijanske posebne vojne postrojbe.

Ta ljubav simbolizirana je upravo u ovoj bočici Coca-Cole, jedinstvenom primjerku i jednoj od najstarijih kolekcionarskih bočica Coca-Cole u Hrvatskoj. Naime, Marija je bočicu Coca – Cole dobila od Alberta 1917. kada ju je on donio iz Italije svojoj dragoj, jer je izrazila veliku želju da proba upravo ovo gazirano piće.

Marija i Alberto bili su zajedno do 1920. godine kada se njegov trag gubi, a po svjedočenjima pripadnika njegove postrojbe – poginuo je. Neumorna i zaljubljena Marija morala je znati sudbinu svog dragog te se zaputila u Toscanu u Italiji, u nadi da će pronaći njegov grob. Nažalost, nikada ga nije pronašla…

Marija se kasnije udala te je imala troje djece, no nikada nije zaboravila svoju pokojnu ljubav te je njemu u spomen jednome sinu dala ime – Alberto.

U slavu ove velike ljubavi iz prošloga stoljeća na našem Facebook profilu postavit ćemo vam pitanje upravo vezano uz ovu priču i porijeklo bočice Coca-ccole iz 1917. godine, a najpažljiviji i najsretniji bit će nagrađeni jelom po izboru iz valentinovskog menija Pivnice Cont!

U nastavku možete pogledati što u Mjesecu ljubavi nude u Pivnici Cont, do daljnjega – putem dostave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari