GASTRO PATROLA

MLJAC! Popularni riječki restoran nudi fine ljetne specijalitete koji osvajaju i najzahtjevnije gurmane!

U samom centru Rijeke, restoran Spagho postaje sve češći izbor Riječana i gostiju kada se zažele nečeg finog, sezonskog i drugačijeg

Nedavno preuređeni prostor osvaja na prvu, a kuhinja – kao i uvijek – ostaje vjerna filozofiji svježih namirnica i kreativnih kombinacija.

Ovoga puta isprobali smo specijalitete iz njihove ljetne sezonske ponude, ali i neka jela s redovne karte. Svako jelo bilo je pažljivo složeno, s naglaskom na okuse ljeta – lagano, aromatično i šareno.

Za početak – ramstek tagliati s povrćem i krumpirima. Klasična kombinacija za ljubitelje mesa, ali s modernim twistom koji pokazuje da s dobrim komadom mesa – nema greške.

Zatim slijede dva jela koja su nas posebno oduševila:

  • domaći ravioli punjeni sirom u umaku pesto genovese, s dodatkom sušene rajčice, pinjola i burrate,
  • te verzija s istom punjenom, ali u umaku napolitana, s tikvicama i burratom.

Svježina i tekstura tijesta, balans okusa i neodoljiva burrata na vrhu – prava mediteranska bajka.

Ako volite hrskavo, onda je tu pinsa s kulenom i pancetom, savršena za dijeljenje (ili ne – nećemo suditi).

Rižoto s blitvom i škampima donosi more na tanjur – lagan, a bogat okusom.

A za one koji vole biljnu varijantu – tofu u tempuri s povrćem u garam masala, uz rižu – dokaz da vege jela mogu biti itekako zanimljiva i zasitna.

Naravno, uz ovakve tanjure savršeno ide i čaša vina – mi smo nazdravili uz lagano bijelo koje je idealno pratilo ritam ljeta.

A za desert su nam pripremili i čokoladno soufle sa sladoledom od vanilije!

Spagho nas je opet podsjetio zašto mu se stalno vraćamo – jer znaju kako stvoriti tanjur koji priča priču.

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari