
U samom centru Rijeke, restoran Spagho postaje sve češći izbor Riječana i gostiju kada se zažele nečeg finog, sezonskog i drugačijeg
Nedavno preuređeni prostor osvaja na prvu, a kuhinja – kao i uvijek – ostaje vjerna filozofiji svježih namirnica i kreativnih kombinacija.
Ovoga puta isprobali smo specijalitete iz njihove ljetne sezonske ponude, ali i neka jela s redovne karte. Svako jelo bilo je pažljivo složeno, s naglaskom na okuse ljeta – lagano, aromatično i šareno.
Za početak – ramstek tagliati s povrćem i krumpirima. Klasična kombinacija za ljubitelje mesa, ali s modernim twistom koji pokazuje da s dobrim komadom mesa – nema greške.

Zatim slijede dva jela koja su nas posebno oduševila:
- domaći ravioli punjeni sirom u umaku pesto genovese, s dodatkom sušene rajčice, pinjola i burrate,

- te verzija s istom punjenom, ali u umaku napolitana, s tikvicama i burratom.

Svježina i tekstura tijesta, balans okusa i neodoljiva burrata na vrhu – prava mediteranska bajka.
Ako volite hrskavo, onda je tu pinsa s kulenom i pancetom, savršena za dijeljenje (ili ne – nećemo suditi).
Rižoto s blitvom i škampima donosi more na tanjur – lagan, a bogat okusom.

A za one koji vole biljnu varijantu – tofu u tempuri s povrćem u garam masala, uz rižu – dokaz da vege jela mogu biti itekako zanimljiva i zasitna.

Naravno, uz ovakve tanjure savršeno ide i čaša vina – mi smo nazdravili uz lagano bijelo koje je idealno pratilo ritam ljeta.

A za desert su nam pripremili i čokoladno soufle sa sladoledom od vanilije!

Spagho nas je opet podsjetio zašto mu se stalno vraćamo – jer znaju kako stvoriti tanjur koji priča priču.







