BEZ BURGERA!

Na Riječki lukobran početkom travnja stiže Molo Longo Craft Fest!

Molo Longo Craft Fest održat će se od 7. do 9. travnja ove godine

Od 07.04. do 09.04. prvo izdanje riječkog Molo Longo Craft Beer Festa ugostit će 5 malih hrvatskih nezavisnih pivovara s naglaskom na kvarnersko-istarsko područje.

Svoje sladno-hmeljne delicije tako će predstaviti Pivovara Morčić iz Velog Brguda, Bruman Craft Brewery iz Buzeta, Drivenik Brewery iz Drivenika, Pulfer Brewery iz Zagreba i kultna zagrebačka nezavisna pivovara koja živi craft prije crafta – Pivovara Medvedgrad.

Ovaj pivski festival u organizaciji je dvije žene riječkoj javnosti poznate kroz mnoge popularne projekte; riječka ugostiteljica Iva Lješević vlasnica je caffe bara Corto Maltese i teretane Terminal7, a Adriana Battistella riječka je ambasadorica Pivovare Medvedgrad i veteranka organizacije pivskih festivala – organizatorica Picnic festivala piva i roštilja, Kastav Blues Festivala i mnogih drugih.

Specifičnost festivala će biti i sredstvo plaćanja, tzv Beercoin – koncept naslijeđen od megapopularnog festivala piva i roštilja Picnic. Posjetitelji će svoj novac zamijeniti za Mule, posebnu festivalsku valutu koju će koristiti za sva plaćanja u sklopu festivala.

Molo Longo Craft Beer Fest u tri dana održavanja donosi ponudu od preko 20 piva koju će uparivati sa street food kreacijama Maria Kamenara, chefa poznatog crikveničkog Restauranta Burin koji će u food trucku Roadhouse Taste nuditi 4 popularna street food jela koja neće uključivati klasik pivskih događaja – burger.

“Odlučili smo svoju street food ponudu kreirati u želji da svojim sugrađanima ponudimo nešto zaista kvalitetno, inovativno i nesvakidašnje.”, izjavili su organizatori.

A street food ponudu zaslađuje Foodie Rijeka sa svojim popularnimn wafflima!

“Molo Longo Craft Beer Festival slavlje je isključivo hrvatskog nezavisnog pivarstva, malog domaćeg proizvođača i fantastičnog domaćeg proizvoda. Mišljenja smo da je u ovim izazovnim vremenima ključno podržavati i gurati domaće, hrvatsko, naše. A zna se i da je naše – najbolje!”, dodaju organizatori.

Festivalsku ponudu piva i street fooda upotpunit će nastupi popularnih riječkih glazbenika Krešo i Kisele Kiše, Madafunkaz i Pachamama Street Connection, a dnevni program vodit će opatijska legenda Dražen Turina Šajeta te riječki DJ i radijski voditelj Andrej Burić – Bura Avantura.

“Molo Longo Craft Beer Fest Riječanima donosi jednu potpuno domaću priču koja se vrti oko podrške lokalnoj i hrvatskoj proizvodnji, te vidimo da će kao takav narednih godina postati jedna od najbitnijih proljetnih manifestacija u gradu koji teče.”, poručuju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari