SLASNI ZALOGAJI I DOBRA ATMOSFERA

Na Trsatu otvorena nova gastro oaza: Bistro La Scarpetta nudi slasna jela po domaćoj recepturi u ugodnom ambijentu

Složit ćete se da dobrih i kvalitetnih mjesta za gastronome nikad dosta! A jedno takvo je prije otprilike dva tjedna otvoreno u Rijeci.

Volimo i podupiremo mlade i perspektivne poduzetnike-ugostitelje koji se usude u svoju ponudu uvrstiti nešto nesvakidašnje i izuzetno kvalitetno, a novootvoreni Bistro La Scarpetta ima upravo takvu ponudu.

Restoran je smješten na Trsatu, točnije na adresi Slavka Krautzeka 18.

Što znači naziv La Scarpetta?

A ako ste se zapitali otkud naziv bistroa La Scarpetta, odgovor je vrlo zanimljiv!

Riječ je o terminu iz talijanskog jezika a opisuje otprilike onaj neizbježni potez kada završite sa slasnim jelom pa iz gušta uzmete komad kruha i “potoćate” tanjur. U tom slučaju napravite kruhom potez ‘čizmicu’ (scarpa) i na tanjuru ostane trag – poput traga u pijesku. Mada sumnjamo da će na tanjuru iz La Scarpette ostati ikakvi tragovi!

Kako bistro izgleda?

U bistrouLa Scarpetta gosti se osjećaju izuzetno ugodno. Jednostavan moderan interijer u kojem do izražaja dolaze riječki motivi pravo je mjesto kako za ‘lokalce’ tako i za sve i one goste koji žele osjetiti ‘pravi riječki duh’.

Nešto o hrani

A kako drugačije osjetiti riječki duh nego kroz ukusnu hranu?

Sve namirnice kojima se koriste u La Scarpetti dolaze od OPG-ova, riječkih ribara i mesara. Kruh, pašta i njoki se svakodnevno mijese u kuhinji. O njima ovisi i dnevna ponuda – ono što je toga dana svježe i domaće, u tim zalogajima ćete uživati!

Iz bistroa su posebno ponosni na to da svakoga dana peku vlastiti domaći kruh.

“Odličan je i naš domaći brioš kruh sa sezonskim pestom od bučinih sjemenki i grana padanom. Odličan izbor uz paštetu od pileće jetrice ili tatarski biftek!.”, ističu.

Nešto sta uvijek nude na meniju su domaće paste i njoki sa umacima i gulašima kao sto su pašticada, juneći obrazi ili jadranske kozice.

Definitivno sta vrijedi izdvojiti za nadolazeći tjedan su marinirani muzgavci koje kuhaju u vakuumu te završavaju na grillu uz prilog kreme od bijelog graha i citrusa.

Deserti su isto jaka karika i gosti su oduševljeni domaćim kolačem od mandarina kojeg završavaju u tavi sa flambiranim mandarinama i slastičarskom kremom.

Za prijatelje vegetarijance imaju široku ponudu jela kao sto su zapečene brokule sa grobničkim sirom i bademima i maštovite povrtne juhe.

Osim slanih, pripremaju i slatke zalogaje kojima je teško odoljeti.

Također, La Scarpetta je super friendly mjesto za djecu. Za mališane je pripremljen poseban kutak – tu su i slikovnice, društvene igre, bojanke i igračke da zabave djecu dok odrasli uživaju u gastro ponudi.

Bistro La Scarpetta je otvoren svakim danom osim ponedjeljkom od 8 do 23 sata, a radno vrijeme kuhinje je od 11 do 22 sata.

Ne preostaje vam ništa drugo nego degustirati ponudu. Dobar vam tek!

Foto: Gosti restorana/ Bistro La Scarpetta

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari