“NAJSTARIJA” BEBA NA SVIJETU: Maleno čudo iz sperme zamrznute prije pune 23 godine!

foto: youtube

Neki se za obaranje Guinnessovog rekorda moraju dobro namučiti, dok je drugima dovoljno roditi se

Takva ‘faca’ je i maleni Australac koji je ‘na ledu bio’ više od dva desetljeća! Australac Xavier Powell ima šest mjeseci i 23 godine i ne, nismo se zabunili. Iza ove neobične računice krije se jedna isto tako nesvakidašnja priča.

Naime, Xavierov otac, uspješni australski kiropraktičar, kao 15-godišnjak je obolio od raka. Liječnici su mu savjetovali da prije kemoterapija zamrzne spermu kako bi jednoga dana mogao postati otac, što je on i učinio.

Axel je uspješno završio liječenje, odrastao i oženio se te prije dvije godine odlučio još nekome podariti život. Njegova supruga Vi podvrgnula se procesu potpomognute oplodnje u kojemu je korištena Axelova sperma zamrznuta prije 23 godine.

Nakon više od godinu dana, Vi je ostala trudna, a u lipnju ove godine na svijet je stigao maleni Alex i odmah po rođenju oborio Guinnessov rekord najstarije bebe na svijetu.

Naime, prije no što je on stigao na svijet, rekord je držala beba za čije je stvaranje korištena sperma zamrznuta dvije godine. (Marijana Markelić/vijesti.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari