NA KVARNERU IH JE SVE VIŠE

NAKON VIŠE OD SAT VREMENA BORBE: Riječanin upecao tunu tešku 200 kilograma!

Robi Ribaru Felker Igor / Facebook

U posljednjih nekoliko godina postalo je prilično uobičajeno ”sresti” tunu na Sjevernom Jadranu, no malo tko se može pohvaliti i ovakvim ulovom ove veličanstvene, snažne ribe!

Jedan od takvih individualaca je  i –Igor Felker, u krugovima sportskih ribolovaca dobro poznati Riječanin, koji se može pohvaliti nedavnim ulovom ribe, “na udicu”, teške preko 200 kg, i duge 227 cm.

Iako je prošlo neko vrijeme od samog ulova, nikad nije kasno pohvaliti se ribičkim pothvatom ovakvog kalibra!

Ulov se dogodio na plovilu trgovine ribolovne opreme »Rogi ribaru« iz Ičića, koja ima dvije koncesije za rekreativan ulov tune, a samo izvlačenje trajalo je sat i pol!

Valja napomenuti kako je tuna riba pod režimom zaštite; po zakonu, svaki se ulov tune mora prijaviti resornom minstarstvu, a ovakav protokol nalažu pravila ICAAT-a – Međunarodne komisije za zaštitu atlantske plavoperajne tune koja se brine za očuvanje spomenute vrste.

Verificiranje tune obavio je ribarski inspektor, a s obzirom na to da Igor ima sve valjane dozvole i povlastice koje ujedno potvrđuju njegovo znanje i vještinu kod lova na ovakve primjerke velikih riba, sve je proteklo bez problema.

Iako je Igor Felker poznat po lovu na velike ribe, ovo je uvjerljivo najveća koju je ulovio u posljednjih pet godina!

Pogledajte video i uvjerite se sami!

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=317&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Figor.felker.96%2Fvideos%2F3452978978091512%2F&show_text=false&width=560″ width=”560″ height=”317″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media” allowFullScreen=”true”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari