NOSTALGIČARI DOŠLI NA SVOJE: Legendarni Rogovi pony bicikli se vraćaju u proizvodnju

Najprije će se raditi moderna verzija nekad megapopularnog sklopivog bicikla ‘pony’ iz modernih materijala i s poboljšanom ergonomijom

Slovenski proizvođač bijele tehnike Gorenje otkupit će brend bicikla marke Rog za više od 40.000 eura te je najavio da će uskoro početi s proizvodnjom.

Privatni vlasnik je otkupio brend od nekad poznate ljubljanske tvornice bicikala Rog koja je 2009. godine završila u stečaju, a spreman se odreći prava na intelektualno vlasništvo za 41.500 eura.

“Gorenje ima znanje i iskustvo koje možemo upotrijebiti za revitalizaciju jednog od najpoznatijih slovenskih industrijskih brendova”, izjavio je direktor Gorenja Franjo Bobinac, potvrđujući da će Gorenje početi proizvoditi bicikle Prvi bicikli na tržištu bi se trebali pojaviti 2017. godine.

Gorenje u projekt obnove sjaja starom brendu slovenskih bicikala koji su bili poznati na prostoru nekadašnje Jugoslavije ulazi sa ljubljanskim trgovačkim centrom BTC kao partnerom.

Najprije će se raditi moderna verzija nekad megapopularnog sklopivog bicikla ‘pony’ iz modernih materijala i s poboljšanom ergonomijom, a godinu kasnije tržište može očekivati i bicikle za gorsku i gradsku vožnju, te električne bicikle.
Do kasnih 80-ih godina prošlog stoljeća tvornica bicikala Rog proizvodila je 300 do 350 tisuća bicikala godišnje, ali je raspadom zajedničkog jugoslavenskog tržišta i jeftinim uvozom s dalekog istoka kasnije zapala u teškoće i propala.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari