NOVITET U RIJECI

NOVO NA GROBNIKU! Kozmetički salon jedini nudi ovu inovativnu tehniku na riječkom području

U vrijeme pandemije, kada kriza najviše udara upravo po trudu malih poduzetnika, vesele nas priče onih mladih i uspješnih ljudi koji su pronašli načine da izvuku u  krizi ono najbolje iz sebe

Danas vam donosimo priču o 25-godišnjoj Tini Pilčić koja je svoju strast i talent pretočila u atraktivni poslovni poduhvat. Izlazak iz zone komfora te inovativnost i ponuda koju do sada nismo mogli pronaći u Rijeci ono je što nudi klijentima u salonu ljepote Glitter kojeg ćete pronaći na adresi Cernik 54.

Mlada Riječanka Tina Pilčić odlučila je upravo u vrijeme korona krize otvoriti svoj kozmetički salon koji će pored “uobičajenih” usluga (ugradnja noktiju, trajni lak, pedikura, depilacija…) nuditi i nešto što se na širem riječkom području ne može lako  pronaći. Riječ je o popularnom trendu ugradnje noktiju odnosno tehnici akrila.

Za sve ljubiteljice umjetnih noktiju ovo je zasigurno nešto za što su čule – informacije o  akrilu preplavljuju Instagram i Facebook i jedan je od najpopularnijih načina ugradnje noktiju izvan granica Lijepe naše.

Kako je Tina došla na ovu ideju i odlučila se hrabro baciti u poduzetničke vode, ispričala je za Riportal. Pored toga, povodom otvorenja salona Glitter, u suradnji s Riportalom obradovat će dvije sretnice čitateljice bilo kojom uslugom koja nudi u kozmetičkom salonu.

Tina, za početak kako si došla na ideju otvaranja salona? Kako je sve krenulo?

Dugogodišnji sam korisnik kozmetičkih salona te sam i sama redovito odlazila na ugradnju noktiju. Prilikom jednog neugodnog iskustva u kozmetičkom salonu, dogodio mi se klik u glavi i odlučila sam – mogu ja to napraviti i sama. U toj odluci podržale su me moje prijateljice.

U početku sam radila ugradnju noktiju samo sebi, ali s vremenom i kako sam se uvježbala nudile su mi se prijateljice da napravim nešto i njima. Tu je krenulo. Dale se mi svoje noktiće na povjerenje te sam puštala mašti na volju, crtale smo, improvizirale, isprobavale… Jednostavno sam primijetila da je to način na koji se mogu kreativno izraziti i da je to jedan način opuštanja i terapije za mene. Nakon što smo usavršile ugradnju noktića, krenula sam s pedikurom i zatim s depilacijom. Sve je vuklo jedno drugo te sam u svojoj sobici napravila mini kozmetički salon.

Kako sam dobivala puno preporuka od strane mojih prijateljica, krug klijentica se širio i postalo je nemoguće sve to obavljati u svom domu i eto, pronašla sam prostor, prikupila sve papire i odlučila otvoriti kozmetički salon.

Hoćeš li moći sve obavljatai sama?

Pa ovako, prijateljica Tina i ja upoznale smo se upravo zahvaljujući noktićima i već prije dvije godine smo došle na ideju, zapravo u zezanciji, da ćemo jednoga dana raditi zajedno. Spletom okolnosti to smo odgađale i čekale savršen trenutak i on je došao sam od sebe. Tako da – imam desnu ruku!

Pored ugradnje noktiju, trajnog laka, pedikure i depilacije u ponudi imaš i akril. Što je to i po čemu se razlikuje od standardnog gela?

Akril je zapravo prah koji se koristio za izradu plombi, dakle ako može u usta može i na nokte. Glavna razlika je ta što se gel lijepi na ploču nokta a akril se lijepi na kožu. Odličan je za nekakve vrste deformacija nokta ali i za one koji imaju lošu naviku grickanja noktiju. Akril nije opasan jer se ne upija u krv.

Kozmetika je danas dovoljno napredovala da se monomer, koji je ključan u za izradu akrilnog nokta,  ne upija u krv nego se zalijepi na kožu.

Osim što je zdravija verzija urednih i uređenih noktiju, on je pogodan za raditi nail art jer se klasičan gel inače razlijeva dok akril ne. Potrebno je biti dovoljno stručan da bi se pogodio savršen omjer praha, dakle akrila i monomera odnosno tekućine. Ako se na nokat stavi previše tekućine akril se razlijeva, ako pak premalo, on se osuši i stvrdne te ga je nemoguće oblikovati.

Da se nadovežem na nail art, kada se stavi pravilan omjer akrila i monomera, te je čvrstoća idealna, nokat je spreman za umjetnička djela. Na njega se može staviti apsolutno sve, od cvijeta, lista, nekog masnog materijala, čvrstog, on sve prihvaća dok klasičan gel ne.

Ono što je vrlo važno je kojim kisom se nanosi akril prah i monomer. Postoji određena veličina kista i on mora biti od prave konjske ili dabrove dlake. Akril se ne veže na bilo koji drugi kist.

Njegova čvrstoća se ne može usporediti s klasičnim gelom, on je doslovno otporan je na udarce. Objasnit ću to najbolje ovako – ukoliko gel nokat udariš, puca nokat. A ako udariš  akril – lomiš prst. Preporuke su naravno da se pripazi, nije hladno oružje ali htjela sam istaknuti tu neusporedivu čvrstoću.

Ono čime se mi možemo pohvaliti jest činjenica da jedine u Rijeci nudimo ugradnju akrila. Inače, on se radi sa skupljim materijalom do kojeg se teže i dođe. Cijena običnog gela je prihvatljivija i nije problem dođi do njega. Još jedan od problema je taj što u Hrvatskoj ne postoji edukator za akril, sve edukacije se svode na trajni lak i klasičan gel. Ja sam bila toliko uporna da sam se odlučila pomoću videa na internetu naučiti prvo na sebi zatim na klijenticama.

Izvan granica Hrvatske akril je jako popularan, ukoliko idete na Instagram, primijetit ćete da svi rade s njim, kazala nam je Tina Selihar, djelatnica u Studiu Glitter.

Kako planiraš pridobiti nove mušterije i želiš li u budućnosti proširiti ponudu?

Povodom otvorenja, cijeli mjesec svibanj nudim 15% popusta na sve usluge, također svim klijenticama ću podijeliti i Studio Glitter Loyalty card s čime na svaku petu uslugu imaju 25% popusta, te sve studentice će imati popust od 10%. Svi volimo popuste pa da proslavimo otvorenje u tom tonu. Također, smatram da će ugradnja akrila kao ponuda biti ključna jer nudimo nešto novo.

Što se tiče proširivanja ponude, naravno da želim. Ne želim na ovome stati. Želja mi je da se konstantno educiram i radim na sebi i usavršavanju. No, sve u svoje vrijeme. Malo po malo pa ćemo vidjeti. No planovi su mi puno veći.

Tini želimo svu sreću i uspjeh u daljnjem radu te puno zadovoljnih klijentica. Ne sumnjamo da će se svaka mušterija koja dođe u Studio Glitter ugodno osjećati u lijepo uređenom ambijentu i u sigurnim rukama mladih kozmetičarki.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari