NOVOGODIŠNJE ODLUKE: Budite ponosni na sebe u 2018.

Prestanite biti nezadovoljni. Nemojte dopustiti da vas obuzme dosada. Izbacite negativnu energiju i okružite se ljudima s kojima se osjećate dobro

Zašto baš Nova godina mora biti prekretnica u kojoj odlučimo mijenjati svoje loše navike? Tko nas sprječava da počnemo i ranije? Kada čvrsto odlučimo uskladiti privatni i poslovni život, popraviti percepiju sebe i fokusirati se na pozitivne stvari, krećemo s ostvarivanjem dobrih rezultata koje će potpuno zasjeniti prijašnje loše . Najteže je započeti i odvažiti se na promjenu.

1. Nezadovoljstvo

Ako niste sigurni što želite biti i čime se baviti, kakve vrijednosti drugi vide u vama, na što želite usmjeriti pažnju kod ispunjavanja ciljeva, pričajte s drugima, neka vam oni budu glasnici toga što biste mijenjali i prvenstveno neka budu uz vas. Nije sramota pitati za savjet, požaliti se, željeti društvo kada se sojećate zanemarenima.

2. Dosada

Ne dopustite si da vam je dosadno. Ispunjavajte slobodno vrijeme čitanjem koje će obogatiti vaš rječnik, vozite se biciklom, trčite, otiđite u prirodu, upišite se na neki sport, učite jezike, posvetite se kućnom ljubimcu ako ga imate, upišite neki tečaj.

3. Loša vibra

Što prije shvatite da ne možete biti prijatelj svima, to bolje. Neke osobe vas neće ni upoznati, a već će vas osuditi. Kada biste se se svaki put obazirali, već biste davno bili u depresiji. Birajte svoje društvo prema sličnosti razmišljanja, načinu humora, preferencijama. Stvorite uzak, ali blizak krug prijatelja na koje ćete moći računati.

4. Strah

Već dugo želite ići na bungee ili osvojiti neki planinski vrh? Odvažite se. Jedan je život. Ne dovodite se u životne opasnosti, dobro se pripremite za takvu egzibiciju, ali nema razloga da ju ne ostvarite. Budite dosljedni svojim željama u skladu s mogućnostima.

5. Zdravstvene tegobe

Muči vas debljina? Krenite na trening, izvadite člansku iskaznicu za teretanu, svaku večer idite na trčanje. Grizete nokte? Ostavite se ove ružne navike. Tako prenosite bakterije u usta, inficirate nokat, uništavate zube i izazivate krvarenje desni. Konzumirate previše alkohola? Naučite ga dozirati. Idete kasno leći? Ta navika odrazit će vam se na pamćenje, koncentraciju i razinu stresa. Usvojite naviku kontinuiranog odlaska u krevet do 22 sata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari