KUKALI NA JARUNU

Opatijski kukali zaplivali u Jarunu, Bandić odbio izazov ali se “isprsio” na drugi način

Facebook

“Počasna opatijska garda” zaplivala je u zagrebačkom Jarunu!

Zimsko vrijeme, kada bez jakne, kape, šala i rukavica ne izlazimo, nekima je idealno za plivanje. Opatijski kukali posjetili su Zagreb i zaplivali u jezeru Jarun.

Sedam Celzijevih stupnjeva za ove kupače nije bio problem – kao što su sami rekli za HRT, voljeli bi osjetiti i niže temperature jer je sedam, osam stupnjeva standardna temperatura na kojoj se svake Nove godine kupaju u Opatiji.

U šali za sebe kažu da su počasna opatijska garda. Kupali su se u svojim tradicionalnim kupaćim kostimima, s kapicama Djeda Božićnjaka, a zaigrali su i picigin i popili šampanjac.

Došli su kako bi promovirali opatijski advent – kako kažu, najljepši advent na moru – kao i zdravlje, zdrav način života i prirodno jačanje imuniteta, te dati podršku Zagrebu u ovim teškim vremenima borbe protiv koronavirusa.

– To nam je bila duga želja u vrijeme adventa, da donesemo duh Primorja, atmosferu najljepšeg adventa uz more, i da damo ohrabrenje i podršku građanima Zagreba u ovo nesretno doba pandemije, da ne klonu duhom i da ne zaborave na tjelesnu aktivnost, gdje god i kako mogu, da jačaju svoj imunitet, rekao je Mario Sušanj iz Opatijskih kukala.

Kukale je na Jarunu bodrio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je ovoga puta odbio izazov kupanja u hladnom jezeru, no “isprsio” se na drugi način i počastio goste – usput obećavši posjetiti Advent u Opatiji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari