NE MORATE STATI!

Povela se polemika o učestalosti samozadovoljavanja muškaraca: Nemojte se stidjeti, evo koliko puta je ‘normalno’

Idi na originalni članak
Foto: Pexels

Samozadovoljavanje kod muškaraca je jedna od tema koja je i dalje tabu. Evo koliko puta mjesečno se muškarci trebaju samozadovoljavati

Oglas

Dok joj jedni ne pridaju toliko značaja, drugi pretjeruju, osobito ako su ovisnici o pornografiji.

Brojna istraživanja su pokazala da određen broj ejakulacija na mjesečnoj razini može smanjiti rizik od karcinoma prostate, na koji utječu i drugi faktori poput pretilosti, konzumiranja cigareta i prerađene hrane s visokim sadržajem masti, ali, kao i u svemu, važno je ne pretjerivati.

Do kojeg broja je normalno?

Postavlja se pitanje, koliko je onda puta zdravo samozadovoljavati se na mjesečnoj razini. Znanstvenici su konačno otkrili broj – najmanje 21 put.

Ispitali 31.925 muškaraca tijekom perioda od 18 godina i pratili koliko često se samozadovoljavaju tijekom cijelog života. Rezultati su pokazali da snažniji spol ima cilj doživjeti vrhunac, bilo samozadovoljavanjem ili uz pomoć intimnih odnosa, najmanje 21 put mjesečno.

Pomaže u smanjenju rizika bolesti

Znanstvenici tvrde da još ne znaju točno zašto samozadovoljavanje pomaže u smanjenju rizika od karcinoma prostate, međutim, prema “IFLScience”, neki vjeruju da se ejakulacijom redovno izbacuju toksini koji mogu povećati rizik od karcinoma.

S druge strane, jedna nedavno objavljena studija ove godine, otkrila je da se neki muškarci “stide” samozadovoljavati, a s obzirom na brojna istraživanja, nema potrebe za time jer je to potpuno prirodna radnja, prenosi Net.hr.

Exit mobile version