IDEALNO ZA NOVOGODIŠNJU ZDRAVICU!

Predstavljen pjenušac Veralda Blanc 2019., prvi bijeli pjenušac Vinarije Veralda, idealan za blagdanske svečanosti

U četvrtak 2. prosinca u Grand Park Hotelu Rovinj premijerno je predstavljen pjenušac Veralda Blanc 2019., prvi bijeli pjenušac od bijele sorte (Blanc de Blanc) iz podruma Vinarije Veralda.

Vinarija Veralda u svojoj ponudi ima tri pjenušava vina različitih karaktera kojima se sada pridružila i nova pjenušava kreacija. Uz harmoničan Brut Nature 2016., osvježavajući Xtrian Brut 2017. te originalan Pét Nat 2021., upravo predstavljen profinjeni Veralda Blanc 2019. zaokružuje ponudu vrhunskih pjenušaca idealnih za svečano blagdansko vrijeme pred nama.

Vinarija Veralda sa svoje četiri etikete trenutno je jedan od najjačih proizvođača pjenušaca u Istri. Legendarni Xtrian Brut prvi je pjenušac rađen isključivo od Terana, Brut Nature od Terana i Malvazije u omjeru 50-50, a nedavno je predstavljen i Pét Nat. Veralda Blanc prvi je bijeli pjenušac Vinarije Veralda te se u njemu vidi da se mudro iskoristio terrroir položaja Castagnari s kojeg dolazi Malvazija za ovaj pjenušac. Pjenušac je slamnoatožute boje, kristalno bistar, voćnog mirisa s blagim notama kvasaca “, istaknuo je poznati sommelier Emil Perdec.

Veralda Blanc 2019. je pjenušac dobiven klasičnom metodom, što znači da se fermentacija odvija u boci, nakon čega pjenušac odležava na kvascima 18 mjeseci. Arome Blanca podsjećaju na žuto voće i koru kruha, na okusu je svjež i vibrantan, mjehurići su vrlo sitni i baršunasti na jeziku“, dodaju iz Vinarije Veralda.

Veralda Blanc 2019. pratile su vrhunske gastronomske delicije tima Grand Park Hotela Rovinj, a za potpun doživljaj ovog raskošnog pjenušca preporuka je servirati ga na 12 °C te sljubiti uz kamenice, školjke, jakobove kapice na buzaru ili pak lagane tjestenine i priloge. Svježe, voćne arome Veralda Blanca 2019. izvrsno će nadopuniti blagdanska druženja i svečanosti.

Vinarija Veralda njeguje ekološku proizvodnju i inovativni pristup autohtonim istarskim sortama. U podrumu Vinarije Veralda nastali su prvi istarski rosé i pjenušac od Terana, Veraldin Xtrian 2016. godine osvojio je nagradu “Platinum Best in Show” na Decanter World Wine Awards, a Veraldina Malvazija berba 2008. proglašena je najboljom svježom Malvazijom na prvom Svijetu Malvazija na Vinistri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari