PRIDRUŽITE SE! U Crikvenici jedinstvena Utrka šapa za liječenje mladog Dominika Bosanca

Utrka šapa za Dominikov osmijeh – u sklopu 7. Adria Advent Maratona u Crikvenici će 3. prosinca humanitarni biti kućni ljubimci!

Prve nedjelje u prosincu, ujedno i prve adventske nedjelje, u Crikvenici se održava jedini trkački polumaraton i maraton u Europi koji se trči uz morsku obalu. No, u sklopu 7. Adria Advent Maratona, osim maratona i polumaratona održat će se utrka građana ali i utrka kućnih ljubimaca – Utrka šapa. Naime, od prošle godine na crikveničkom adventskom maratonu trče i četveronošci, a prošle je godine u najsimpatičnijoj utrci sudjelovalo tridesetak odvažnih i simpatičnih pasa različitih veličina i pasmina.

Ovaj čupavi mini maraton održat će se u Adventskom parku, u Crikvenici, 3. prosinca s početkom u 11.30 sati. Nakon 800 metara znat će se tko je najbrža njuška, a sredstva prikupljena uplatom za sudjelovanje u utrci, riječ je o 35 kuna, organizator će donirati za liječenje Dominika Bosanca te olakšati njegov put u Philadelphiju, gdje ga čeka operacija.

Naime, Dominik Bosanac rođen je s dijagnozom CEREBRALNA PARALIZA – TETRAPAREZA, ima 100% oštećenje motorike, vezan je za kolica te mu je potrebna kompletna briga i njega. U Hrvatskoj nije imao puno uspjeha u liječenju nakon operacija, ali roditelji su pronašli specijaliziranu kliniku u Philadelphiji, koja je uvidom u medicinsku dokumentaciju potvrdila da bi mogli pomoći Dominiku. (OVDJE)

Akciju “Zajedno za Dominikov osmijeh” možete podržati i donacijom putem žiro računa za posebne namjene, otvorenog u Erste & Steiermärkische Bank d.d. Crikvenica. IBAN: HR 1924020063103155010

Svi zainteresirani za sudjelovanje u Utrci šapa trebaju se prijaviti za sudjelovanje putem web stranice http://aam.com.hr/. Također, putem službene web stranice možete se prijaviti za sudjelovanje u maratonu ili polumaratonu, te Utrci građana koja se trči na 5 km, a počinje u 11 sati.

O popularnosti crikveničkog Adria Advent Maratona svjedoči sve veći broj prijavljenih trkača, sudjelovanje natjecatelja iz više od 20 zemalja svijeta (među kojima Kenija, Kina, Gambija).

Privlačna trasa uz samu morsku obalu nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a profesionalni trkači posebno vole Adria Advent Maraton jer je organiziran je prema DLV i IAAF standardima, a rezultati maratona priznati su od strane Hrvatskog atletskog saveza. Troje najbolje plasiranih trkača u maratonu i polumaratonu očekuju i novčane nagrade, a svi sudionici koji završe utrku dobivaju poklon, medalju i certifikat o sudjelovanju.

Više informacija o prijavama za Utrku šapa, Utrku građana te maraton i polumaraton pronađite na službenoj web stranici maratona, na Facebooku i na Instagramu. Maraton možete pratiti i uz #aam2017 i #runAAM hashtag.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari