PRESTIŽNO PRIZNANJE

Video | REPORTAŽA IZ LOVRANA Deset hrvatskih restorana obnovilo Michelinovu zvjezdicu, jedan je jako blizu – u Lovranu!

Čak 84 hrvatskih restorana nalazi se na Michelin karti

Hrvatskom gastro ponudom zadovoljni su i najzahtjevniji gosti, a čak 10 domaćih restorana uspjelo je zadržati prestižnu Mischellinovu zvjezdicu. Na svečanosti uručenja priznanja za ovu godinu, najbolji domaći restorani dobili su pohvale za trud i predanost. U Hrvatskoj 84 restorana ima neku od njihovih oznaka, poput zvjezdice ili preporuke, koja je niži rang.

U jednom od restorana u Lovranu koji godinama uspješno zadržava svoju zvjezdicu, bio je reporter RTL-a, Boris Mišević, koji je pričao s glavnim chefom, 25-godišnjim Lukom Golešom.

Na pitanje kako jedan restoran dolazi do tako prestižne oznake i što treba napraviti da bi je zadržao, Goleš odgovara:

“Ključno je održavati standard i pričati sa svojim timom, omogućavati im uvjete rada i pobrinuti se da njima sve odgovara. Ključno je i da smo svi predani tome i maksimalno posvećeni”, rekao je.

Svoje je znanje počeo usvajati na srednjoj školi, a u to je vrijeme, kaže, više bio po restoranima na praksi nego u školi.

“Preporučio bih svim mladim kuharima da se što više fokusiraju, rade i uče, te da odaberu pravo okruženje za rad”, rekao je Goleš.

Njihovi gosti vraćaju se i zbog hrane i zbog spektakularnog pogleda na Kvarnerski zaljev.

“Nema nam veće nagrade nego kada se gost vrati i postane stalni gost. Tijekom ljetnih mjeseci imamo više stranaca. Zbog našeg položaja, to su gosti iz Slovenije, Austrije, Njemačke i Italije”, rekao je chef, izvještava Boris Mišević za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja