MLJAC!

‘RIBA RIBA’ U Rijeci otvoren fish street food bar, nude srdelice, tunu, kozice, škampe, oslić… na razne načine!

Foto: RIBA RIBA

Postoji li išta bolje nego u ljetnim večerima uživati u finoj mediteranskoj i ribljoj hrani, koja se savršeno spaja s ukusnim vinom? Mislimo da ne! Upravo jedno takvo mjesto je nedavno otvoreno u Rijeci!

Popularni BAR BAR dobio je svoju ”mlađu sestru” pod nazivom RIBA RIBA, a kako samo ime govori fokus je stavljen na ribu koja je u glavnoj ulozi, dok u BAR BAR-u ipak meso nosi tu titulu.

BAR BAR je popularno mjesto u Starom gradu na adresi Pod Kaštelon 3, a ‘vrata do’ se smjestila RIBA RIBA.

RIBA RIBA je neobičan fish street food bar, koji su kreirali Ena i Marko. U RIBA RIBA baru će se pripremati riba u svim varijantama. Ribu će pripremati Stjepan čiji je način kuhanja slobodan i nepretenciozan i koji je uvijek otvoren za nove ideje i kombinacije okusa.

Jelovnik je jednostavan i sezonski, s naglaskom na domaću svježu ribu koje ima tijekom cijele godine i koja se brzo priprema. Svaka namirnica je pomno odabrana i iskorištena u potpunosti (zero waste).

Srdela je ovdje ipak apsolutna kraljica. Kombinacije jela su mnoge, a načini pripreme i obrade ribe različite – sirova, kuhana, pečena na roštilju ili pak pržena.

Riba na razne načine, za različite ukuse, riba ‘za unutra’ ili ‘za van’. Srdelica, palamida, tuna, kozice, škampi, oslić… Ukratko RIBA RIBA. Za svako nepce, ma koliko delikatno bilo, ponešto, kako kažu iz novog fish street fooda.

Finu ribicu možete kušati svakoga dana od 9 do 12 h te od 18 do 23 h.

Menu možete pronaći na njihovoj Instagram stranici.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari