Puno smijeha i dobre hrane, poneka kritika, emotivne priče, ali i suze – ovako je izgledala druga audicijska emisija nove sezone showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’
U večerašnjoj emisiji prvi je svoje jelo predstavio 32-godišnji Valentin s otoka Vira, koji ističe kako njegova ljubav prema hrani potječe još iz djetinjstva, zahvaljujući specijalitetima njegove majke, , piše RTL.hr.
Valentin je žiriju na audiciji odlučio pripremiti Chimichuri vratinu s restanim krumpirom i zelje salatom. ”Jednostavnost jela bi me mogla koštati”, zaključio je kuhajući, a njegovu je zabrinutost vrlo brzo potvrdio i žiri.
Željka je okrenula zelenu kuhaču, no Špičekov i Pažaninov ‘iks’ ipak su ga poslali kući.
Veseli Tončići prolaze dalje!
Sljedeći su svoje jelo predstavili Snježana i Mario Tončić, simpatični supružnici iz Zagreba. Ovi ljubitelji tradicionalne, domaće kuhinje žiri su večeras pokušali osvojiti špek-filekima s pogačicama.
Špiček je bio ugodno iznenađen pogačicama, ali ne i nejednakim kockicama krumpira, kao ni gustoćom jela pa je prvi okrenuo crvenu kuhaču. Željka se razveselila jelu ”na žlicu’ i okrenula zelenu kuhaču, a priliku veselim supružnicima u daljnjem natjecanju odlučio je dati i Pažanin.
Iz Hrvatskog zagorja ravno u novu sezonu ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’ stigla je i 38-godišnja Ivana Jukić, ekonomistica, ponosna majka četvero djece i supruga jednog – kuhara!
”I profesionalni kuhar bi se u sat vremena namučio i trebao dobro organizirati da zna ovo odraditi”, pohvalio je Špiček Ivanu koja je zaradilo jednoglasno ”da” za prolazak dalje.
Pale i prve suze
Iz Osijeka su večeras stigle mama Nada i kći Sara, koja ima 18 godina i završila je srednju kuharsku školu. Mama Nada je vrlo samouvjerena u svoje kulinarske vještine i vjeruje u pohvale žirija, a ponosna je i na svoju mladu kći, kojoj je prolazak dalje, kako ističe, iznimno važan.
Slavonke su na audiciji odlučile spremiti pileća jetrica u ajvaru te palentu kao prilog, a već su se za vrijeme kuhanja mogle primijetiti sitne nesuglasice oko gustoće umaka i jetrica. Sara je smatrala da mora biti rjeđi, na kraju je ipak popustila mami.
”Mislim da su trebali mlađem djetetu dati šansu da se dokaže”, istaknula je pomalo ljutita Nada, dok Sara nije mogla sakriti suze zbog razočarenja i propuštene prilike.
Na red su stigli mladi Splićani, vatrogasac Ante i njegov dugogodišnji prijatelj Slaven, koji su se u show odlučili prijaviti u četiri sata ujutro!
”Tu smo da frendovima i našim ženama dokažemo da dobro kuhamo”, poručuje ovaj veseli dvojac, a Julienne lignje na kremi od brokule trebalo bi biti jelo koje će im osigurati prolazak dalje.
Pažanin je pohvalio njihovu prezentaciju, no zamjerio je nedostatak soli, a i Željki i Špičeku nedostajalo je još malo začina. No unatoč tomu, muški dio žirija odlučio je okrenuti zelene kuhače i mladim kandidatima dati priliku da u showu pokažu što još znaju.
Posveta pokojnom tati i najboljem prijatelju
Svoju sreću u showu traži i 26-godišnji Matija Pievac iz Karlovca. On je za žiri odlučio pripremiti piletinu u umaku sa sirom i šampinjonima te domaće rezance po receptu njegove bake.
”Veliki plus za domaću tjesteninu”, kazala je Željka, dok je zamjerku našla u bijelom umaku od vrhnja za kuhanje, a i ostalim članovima žirija se jelo činilo malo predjednostavnim. Pažanin i Špiček ipak su okrenuli zelene kuhače i mladom kuharu ponudili još jednu šansu.
Financijska savjetnica Stanka u audicijskoj emisiji bacila se na pripremu lungića, gratinirane cvjetače, hrskavih krumpirića i sirnog namaza s bučinim uljem. Žiri je pohvalio priloge i šarenilo na tanjuru, no meso im se nije svidjelo. Željka i Pažanin ponovno su okrenuli ”iks” te Stanku poslali kući.
Za posljednju i najemotivniju priču večeri pobrinula se 29-godišnja Elena Jelača koja je stigla u pratnji 52-godišnjeg Arna Rusicha, kuma i najboljeg prijatelja njezina pokojnog oca. Taj tragični događaj zbližio ih je zauvijek, a Arno je obećao da će Eleni i njezinoj obitelji uvijek biti na raspolaganju. Sada zajedno stižu u ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’ i pripremaju domaće raviole punjene kozicama i ricottom te umak od rajčice i vina.
Prve reakcije žirija bile su jako pozitivne, no svi su zamjerili nedostatak soli, koji ipak nije pokvario dojam pa su i Željka i Pažanin i Špiček vesele Riječane razveselili zelenim kuhačama.
”Prolazak posvećujemo Eleninom pokojnom tati i mom kumu”, poručili su emotivno za kraj, piše RTL.hr.
A koji će se to novi natjecatelji predstaviti žiriju i hoće li njihovi specijaliteti oduševiti ili razočarati, doznajte već sutra u 21 sat, u novoj epizodi kulinarskog showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’.