RUČNO IZRAĐENI

Riječanka stoji iza ručno rađenih Daisy ruksaka koji se zatvaraju na jedinstven način

Foto: Daisy Backpacks

Vlasnica brenda trenutno osmišljava ljetnu kolekciju koju će biti prezentirani uskoro

Za Ivanu Barić, vlasnicu hrvatskog brenda Daisy Backpacks, krojenje i šivanje je oduvijek predstavljalo veliko zadovoljstvo i zabavu, a šivati je naučila za vrijeme studiranja dobila svoj prvi posao u krojačnici, piše Ana Roksandić za RTL Vijesti.

”Za vrijeme studiranja sam radila još nekoliko krojačkih poslova  te kao kostimograf i scenograf na kazališnim predstavama. Osim toga, volontirala sam i u udruzi “Moje mjesto pod suncem” gdje sam vodila radionice šivanja za djecu, te i radione heklanja u sklopu projekta Yarn Bombing Rijeka”, ispričala nam je Barić.

Brend pokrenula u rujnu 2021. godine

A svoj brend pokrenula je u rujnu 2021. godine, kada je prvih nekoliko ruksaka objavila na društvenim mrežama i zadobila interest kupaca. Ubrzo nakon toga, u razvijanju brenda joj je pomogao i riječki StartUp inkubator, bez kojeg kaže, sve ne bi bilo ni moguće.

Daisy Backpacks

”Ideja za ime dolazi od mojeg nadimka, prijatelji me zovu Ivančica i zato mi se to činilo kao prikladno ime”, rekla je vlasnica Daisy Backpacks. 

Svi njezini ruksaci su ručno izrađeni, a Barić naglašava kako u svaki ruksak uloži puno truda kako bi se on što više svidio novom vlasniku. 

”Svatko tko želi biti novi, ponosni vlasnik Daisy ruksaka, može se javiti direktnom porukom na Instagram ili Facebook stranici Daisy Backpack branda, gdje ćemo dizajnirati savršeni ruksaka za svakoga”, poručila je Barić. 

Najprodavaniji su Rolltop ruksaci

Najprodavaniji proizvodi su Rolltop ruksaci i njihova mini verzija. Riječ je o ruksacima raznih boja i uzoraka, a dodatna posebnost im je i način zatvaranje, jer se vrh ruksaka mora zarolati kako bi se zatvorio.

”Osim toga, u ponudi imam i nešto novije Trapeze i Rolltop Art ruksake koji su također vrlo popularni.Trapeze ruksaci su svoje ime dobili zbog svog trapeznog, piramidalnog oblika, izrađeni su od elegantnih materijala, a patent koji se nalazi na leđima ruksaka osigurava sigurnost svih predmeta unutar ruksaka”, kazala je vlasnica brenda. 

Daisy Backpacks

Rolltop Art ruksaci su dizajnirani za nošenje laptopa i svaki ruksak na leđima ima unikatan crtež koji je ušiven u tkaninu. A ispričala nam je i s kakvim se problemima susreće kako mlada poduzetnica.

”S poteškoćama se susrećem svaki dan”

”S poteškoćama se susrećem svaki dan, ali to je sastavni dio poslovanja i života.  Jedan dan to može biti problematika kako dostaviti ruksak novoj vlasnici u UK, drugi dan to mogu biti birokratski problemi , a treći dan si mašina i ja jednostavno nismo prijateljice. Ali svi ti problemi  su rješivi, svaki dan je drugačiji i svaki dan se susrećem s nečime novime i upravo u tome je čar”, rekla je Barić. 

Zbog koronakrize nabava materijala i slanje proizvoda su otežani, no Barić primjećuje kako se situacija danas puno bolja nego ranije, jer se stvari polako vraćaju u normalu. Unatoč poteškoćama s kojima se nekada susreće, za mladu vlasnicu Daisy Backpacksa, ljubav prema poslu još uvijek prevladava. 

”Bavim se ovim poslom upravo iz razloga što ga volim. Volim šivati, kreativno se izražavati i raditi rukama. To je bio moj cilj od ranih dana, baviti se nečime što volim, pretvoriti hobi u posao, jer tada neću raditi niti jedan dan svog života već će mi svaki dan biti igra. Toga se nastojim držati kao svoje osobne mantre, jer ako nešto ne volim onda se tome neću moći u potpunosti posvetiti”, kazala je. 

Trenutno osmišljava nove proizvode za ljetnu kolekciju koji će biti prezentirani uskoro, a na sajmu artBazaar u Rijeci izlagala je 28. svibnja, piše Ana Roksandić za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari