RIJEČKI RECEPT ZA SLADOKUSCE (2): Probajte Cheesecake s Planinskim jogurtom!

Idi na originalni članak

Cheesecake bez sira? Da, uz divnu kremastu strukturu Planinskog jogurta koja ovom kolaču daje neodoljiv okus! Probajte, sir vam zasigurno neće nedostajati!

Oglas

Tonka Planinski jogurt je hranjiv i nutritivno vrijedan obrok. Zbog svoje guste i kremaste teksture, poput grčkog jogurta,
idealan je za svakodnevnu konzumaciju s voćem ili žitaricama.
Njegov pun i bogat okus oduševit će i najzahtjevnija nepca i u raznim kolačima i jelima.

Evo još jednog recepta za ukusno jelo s PIK-ovim Planinskim jogurtom:

Cheesecake s Planinskim jogurtom

Sastojci:

Podloga:

200 gr keksa s maslacem
120 gr maslaca

Krema:

650 gr Planinskog jogurta
4 jaja
3/4 šalice šećera
2 žlice brašna
2 žlice praha pudinga od vanilije ili karamele
1 žlica limunovog soka
2 vanilin šećera
Maline ili drugo voće po želji (može i bez)

Priprema:

Samljeti na grubo kekse i blago rastopiti maslac te utisnuti sve u pleh. Pecite desetak minuta na 180 ° te izvaditi.
Izmiskati šećer, jaja, dodati Planinski jogurt, brašno i ostale sastojke. Staviti na podlogu i vratiti sve u pećnicu na 25 minuta na 180° stupnjeva.
Izrezati na komade željene veličine i ukrasiti voćem po želji.

Uživajte u ovoj zaista ukusnoj i poslastici! 🙂

Exit mobile version