TORPEDO RUNNERS

Riječki trkači-humanitarci plastičnim čepovima pomažu oboljelima od leukemije i limfoma

Gotovo 130 kilograma plastičnih čepova skupili su članovi Sportsko rekreativne udruge Torpedo Runners za čakovečku Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske

Naime, osim organizacije humanitarne utrke “HoHoHo Run” u prosincu te odazivanju na različite humanitarne akcije, riječki trkači redovito svake godine prikupljaju i plastične čepove te na taj način spajaju dvije svojstvene im brige – one za okoliš i one usmjerene na pomoć bolesnima, ozlijeđenima i nemoćnima.

– Briga za okoliš i za druge nešto je što Torpedo Runnersi njeguju od samog početka formiranja neformalne zajednice trkača, a onda i nakon što smo prošle godine osnovali Udrugu. Bilo da je riječ o čuvanju prirode kroz koju trčimo, odvajanja otpada za reciklažu, darivanja krvi, donacije sprava za vježbanje za potrebe rehabilitacije ili pak skupljanja donacija za napuštene životinje – mi smo uvijek spremni pomoći i potaknuti druge da to učine, ističe Damjan Dabović, predsjednik Torpedo Runnersa.

Tako su “torpedosi” i ove godine skupljali plastične čepove pa ukupno 129 kilograma ove vrijedne “sirovine” odlazi čakovečkoj Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske čiji je glavni zadatak pomoći oboljelima u kupnji lijekova, terapija i/ili medicinskih pomagala u slučaju kada to ne financira HZZO.

Za istu Udrugu Torpedo Runnersi sakupljali su čepove 2015. godine u sklopu projekta “Odčepi za ulaznicu” i “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”, a osim za njih, do sada su skupljali i za “… i djeci s ljubavlju” – projekt Čepom do kabineta u sklopu nacionalnog projekta “Želimo vježbati vid” te za Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari