Mislili ste da znate trik za čišćenje WC-a? Vodoinstalater objasnio zašto ste u krivu!

Ilustracija: Mateo Levak/Riječanin

Mnogi muku muče s adekvatnim čišćenjem WC-a, ali jeste li možda odabrali pogrešnu metodu kojom to radite?

Ako ste među onima koji često prihvaćaju ili barem isprobavaju viralne savjete za kućanstvo, možda biste ipak ubuduće trebali malo bolje razmisliti. Naime, nedavno je u jednoj Facebook grupi s tematikom održavanja kućanstva jedna mama podijelila svoj “trik” za čišćenje WC školjke.

Mnogi su bili oduševljeni njezinom idejom, no drugi pak nisu dijelili to mišljenje, uključujući i jednog vodoinstalatera. On je za stranicu news.com.au objasnio zašto ipak ne biste trebali posezati za ovim trikom.

Jedan od takvih je, primjerice, kamen plavac (ili plavučac). Radi se o šupljoj spužvastoj stijeni koju se nerijetko koristi i za struganje tvrde kože stopala. Naime, u jednom podcastu je Aggie Mackenzie, nama poznata kao članica popularnog dua “Odreda za čistoću”, raspravlja o tome kako se ovakvim kamenom lako čisti kamenac u WC-u jer ne oštećuje keramiku školjke.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari