TUŽNA PRIČA

Sjećate se dječaka s Messijevim dresom od plastične vrećice? Život mu se pretvorio u pakao…

Foto: Youtube/Printscreen

Dirljiva pričao o afganistanskom dječaku Murtazu Ahmadiju, koji je nosio Messijev dres od plastične vrećice, obišla je svijet prije pet godina.

Ahmadijeva fotografija, koju je objavio njegov stariji brat Hamayoun, u jako kratkom roku postala je viralna, obišla je svijet i dobila na tisuće komentara, lajkova i dijeljenja na društvenim mrežama, piše Net.hr

‘Tada sam bio presretan’

U konačnici se i slavni nogometaš na utakmici u Dohi upoznao s dječakom, istrčao je na teren i nije htio pustiti Messija iz svog zagrljaja pa ga je sudac morao na rukama iznijeti van kako bi susret mogao početi.

“Rekao sam mu da želim ostati igrati s njim. On mi nije rekao da idem s ocem, ali ja nisam razumio njegov jezik. U tom trenutku sam bio presretan”, prepričao je Murtaza taj događaj.

Nadali se azilu

Bleacher Report je sada napravio dokumentarac o dječaku i njegovoj obitelji u kojemu se doznaje kako žive sada, pet godina nakon globalne “slave”.

U Murtazovoj obitelji su se nadali da će dobiti azil u Španjolskoj jer su čuli priču sirijskog dječaka Zaida Abdula kojemu je Cristiano Ronaldo osigurao azil, ali to se nije dogodilo.

“Došli smo u Dohu kako bi Messi nešto napravio za njega, ali on nije ništa učinio”, rekli su iz njegove obitelji.

Ozbiljne prijetnje

Nakon što su se vratili u svoj dom život im je postao grozan jer su svi mislili da im je Messi dao mnogo novca. Zaustavljali su Murtazu dok je išao u školu, prijetili da će ga oteti pa se njegova obitelj odlučila za radikalan potez. Murtaza je prestao ići u školu, preselio u 300 kilometara udaljeni Kabul, boji se izaći na ulicu i slobodno vrijeme provodi na krovu ili u zatvorenim prostorima.

“Puno je eksplozija. Ja nemam prijatelja s kojim bih se igrao, ali bih opet obukao Messijev dres jer mu se divim”, poručio je Murtaza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari