Titanic 2 isplovit će 2022.: replika slavnog broda plovit će istom rutom preko Atlantika

Iako većini zvuči pomalo jezivo, australski tajkun uložio je više od 500 milijuna dolara kako bi oživio najpoznatiji brod na svijetu

Australska prijevozna tvrtka Blue Star Line objavila je kako za tajkuna i političara Clivea Palmera gradi Titanic 2 koji će biti replika originalnog broda iz 1912. U brodu će biti gotovo sve biti identično, od monumentalnog drvenog stepeništa, kabina 1. 2. i 3. razreda s blagavaonicama do palube broda i mosta.

https://www.instagram.com/p/BpSgNgWDdD6/?utm_source=ig_embed

Titanic 2 bit će zapravo prava kopija slavnog broda iz 1912., potonulog nakon sudara sa santom leda. Razlika će ipak biti u tome što će novi brod imati puno veći broj spasilačkih čamaca i bit će opremljen modenim navigacijskim sustavom i radarom.

https://www.instagram.com/p/BpmaxAijRiS/?utm_source=ig_embed

Titanic 2 trebao bi krenuti na svoju prvu plovidbu 2022. godine, a moći će primiti 2400 putnika te imati 900 članova posade. Svoju atlantsku rutu započet će poput svog prethodnika u Southamptonu u Velikoj Britaniji te je završiti, ovoga puta nadamo se sretno, u New Yorku.

https://www.instagram.com/p/BplmslHHJUy/?utm_source=ig_embed

Cijene karata još uvijek nisu objavljene, no s obzirom na to da je u izgradnju već uloženo više od 500 milijuna dolara, zasigurno iste neće biti po pristupačnim cijenama.

Jedan od najpopularnijih filmova na svijetu, dramu ‘Titanic’ gledajte u petak u 22:20 na RTL-u.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari