U NEDJELJU DVJESTOTINJAK AUTOMOBILISTA

U Buzetu se 1. i 2. lipnja 2024. održava automobilistička utrka 10. SIGNUM MAX Formula driver

Jubilarno izdanje autoutrke SIGNUM MAX Formula driver

Sve je spremno za jubilarnu autoutrku 10. SIGNUM MAX Formula driver na rasporedu predstojećeg vikenda 1. i 2. lipnja u Buzetu. Na listi prijava ukupno 199 imena: 89 natjecatelja HAKS Kupa i 110 promo vozača. Rekli bi za Buzet, grad oktana i tradicije, uobičajeno velika brojka; za organizatora AK Buzet Autosport rezultat truda i cjelogodišnjeg rada, ponajprije ogromnog entuzijazma brojnih volontera i rukovodstva kluba za promocijom autosporta i afirmacijom mladih vozača i vozačica. A sve je počelo kao strast nekolicine ljudi koji i danas svoje vrijeme, znanje i materijalne resurse nesebično daruju i dijele s nekim novim klincima.

No, razlika je što sada kolektiv čini više desetaka žena i muškaraca, iskusnih i početnika, ujedinjenih u viziji i misiji da u brzini i utrkama uživaju u tehnički sigurnim uvjetima. Zato je i ovoga puta staza od buzetskog Mosta do Svih Svetih i Peničići ušminkana i „sređena“ do zadnjeg detalja. Tjednima se već ovdje farba, kosi, čisti, postavlja signalizacija i zaštitna ograda. Povijest spomenute cestovne dionice ovdje je dugačka, s Formula driver utrkom svake je godine sve bogatija. Jer utrka je Buzetu sve, ne samo sportski događaj, natjecanje i meka automobilista iz različitih krajeva Lijepe naše i inozemstva, već i vikend uživanja, lijepih iskustava, stvaranja novih prijateljstva, zabava za domaće i goste, starije i mlađe. Pa krenimo redom…

Subota je uobičajeno rezervirana za zabavni program. Mini Gymkhana show traje cijeloga dana na parkiralištu Mašimova škuja. Od 17 do 18 sati nastupa Team Kodelja sa Stunt showom i akrobatskim vožnjama „na dva kotača“. Polufinalne i finalne vožnje Gymkhane predviđene su od 17 sati, a u 18 sati uslijedit će podjela brojeva najboljoj desetorici prošlogodišnjeg prvenstva. Novost je podjela brojeva najboljim ženama i juniorima lanjske sezone, i to za njih pet. Naime, u želji da se što više mladih uključi u autosport pokrenut je TONI AUTO junior kup zahvaljujući kojem će pet najboljih juniora imati pokrivenu startninu na svakoj idućoj utrci. Formula driver tim u suradnji s FOG MOTORSPORT osigurava i gratis startnine za pet pripadnica nježnijeg spola. S obzirom na to da je buzetska utrka prva od ukupno njih pet koliko čine HAKS kup, besplatne startnine u kotlini podno Ćićarije imat će po pet najboljih prošlogodišnjih juniora i žena. Istoga dana na Mostu će se odvijati tehnički pregled vozila i verifikacija prijavljenih natjecatelja.

Trening u nedjelju starta u 8 sati, a prva od dvije službene vožnje u 11:15. Prvoj vožnji prethodi svečanost otvaranja. Veseli povratak 9 od 10 ponajboljih vozača lanjskog HAKS Kupa Formule driver: Franco Giacomazi (Fraco Giacomazi team), Dragan Gajić (MSC St. Veit), Marco Mazzoni (AK Buzet Autosport), Marin Leš (AK Pula-Rovinj), Marco Tessari (ASD Fanny team), Domagoj Belinić (AK Pula-Rovinj), Karlo Pelicar (AKORK Skok Racing), Hrvoje Belinić (AK Pula Rovinj), Željko Kokotec (AK Delta), Marko Pleše (AK Ozalj). U Buzet dolazi 4 od 5 lani najboljih vozačica: Sanja Paradiž (AMD Skiro), Romina Bressan (AK Buzet Autosport), Iva Damarija (AK Pula-Rovinj), Lina Cukrov (AK IRT Pazin). Automobilističko znanje tesat će i mladi juniori. Ovo je prošlogodišnjih 5 najboljih: Filip Pavlina (AK Zagorje), Sandro Budiselić (AK RI Autosport), Leon Smajlbegović (AK Pula-Rovinj), Toni Ivanić (AK Opatija Motorsport), Renato Turković (AK Klek Ogulin).

Lista prijava je dugačka, a pobjednik će sudeći prema navedenim imenima biti neizvjestan do samoga kraja. Razlog više zašto da u nedjelju dođete u Buzet bodriti automobiliste iz cijele Hrvatske i okolnih zemalja.

OBAVIJEST O ZATVARANJU CESTE
Dionica državne ceste od Buzeta do Svih Svetih te dionica lokalne ceste od Svih Svetih do Peničići i Svetog Donata bit će zatvorena za sav promet u nedjelju 2. lipnja od 7 do 21 sat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari