BIT ĆE I PREMIJERA FILMA

U nedjelju TV premijera nagrađenog omnibus filma „Meandri“ riječkih Putokaza

Ove nedjelje, 17. listopada, u 22h, u emisiji Art a la carte, u umjetničkom programu HRT 3, gostuju Miranda Đaković i Gea Rajić, autorice nagrađenog omnibus filma  „Meandri“.  Nakon razgovora slijedi televizijska premijera ovog artističkog glazbenog filma koji se nedavno ovjenčao najvažnijom nagradom Međunarodnog festivala glazbenog filma u Parmi.

Podsjetimo, Grand prix festivala kojim se nagrađuje najbolja filmska glazba i skladatelj, nagrada Violetta D’oro otišla je u ruke Mirande Đaković, utemeljiteljice i umjetničke voditeljice Putokaza, ujedno autorice glazbe i tekstova albuma „Meandri“.

VIDEO DANA:

Omnibus „Meandri“  vizualna je inačica posljednjeg istoimenog albuma Putokaza, a kako kažu u najavi HRT-a, film uranja u svijet simbola, mitologije i ambijentalnosti, s puno prostora za različita tumačenja. U emisiji će se predstaviti cjelokupni kreativni proces od nastanka filma preko njegova prikazivanja u jedinstvenim audio-video projekcijama na pročeljima zgrada u sedam riječkih četvrti, kao i insert iz dokumentarističko-umjetničke nadogradnje omnibusa, „Murali (u)lice“.

Naposlijetku, unutar emisije bit će premijerno prikazan cijeli omnibus film „Meandri“.

I.B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari