LUKSUZ NA JADRANU

Galerija | U ovoj prekrasnoj vili u Medveji noćenje za sedam dana u špici sezone stoji 20.340 kuna

Ovo su neki od najluksuznijih smještaja na Jadranu: Tjedan košta i do 20 tisuća kuna!. Izdvojili smo neke od njih, tražili smještaj za sedam noći u špici sezone, a broj osoba ovisi od vile do vile

Za ljetni godišnji odmor Hrvati najčešće biraju upravo hrvatsku obalu. Među njima sam i ja, jer ipak, svakome od nas treba kvalitetan odmor, ali svatko ga i drugačije percipira, piše Jakov Sedlar za RTL Vijesti.

Nekima je nakon cjelodnevnog kupanja i sunčanja na plaži dovoljan udoban krevet u kojem će iste sekunde zaspati, a drugi ipak očekuju da imaju potpunu privatnost i uživaju u svojoj vili gdje imaju bazen, teretanu i jedan teniski ili barem golf teren.

Novaca za to nemam, a pošto sam novinar vjerojatno neću ni imati, ali čovjek može sanjati. Barem dok pod redakcijskom klimom čekam svoj ljetni godišnji. A tijekom mog detaljnog “istraživanja” na Airbnbu, naišao sam na toliko luksuzna mjesta da jedan tjedan odmora ne bih odradio za godinu dana, a i to je upitno jer bih vjerojatno cijelu godinu trebao biti na kruhu i vodi.

I ne, nije da su takvi Penthouseovi, apartmani, vile smješteni samo u Dubrovniku i Splitu. Ima ih po cijeloj Hrvatskoj, od Istre preko otoka, (i to onih koji se vode kao nenaseljeni) pa sve do juga Hrvatske.

Ja sam jedan od onih koji kada uđu na stranicu Airbnba pod “filter” stave što nižu cijenu, evidentno, a pritom držim fige i nadam se da ću dobiti apartman odmah do mora ili barem balkon koji će prema njemu gledati. Naravno, uz to ide i soba s king size krevetom, minibar i dobra terasa, masažna kada, bazen veći od apartmana, a ne bi se bunio ni na jedan biljarski stol.

Izdvojili smo neke od njih, tražili smještaj za sedam noći u špici sezone, a broj osoba ovisi od vile do vile. Naravno da nećete ići samo sa svojom boljom polovicom tamo. Radije povedite i djecu, prijatelje, baku, djeda pa čak i susjeda. Vjerujte, ispast će vas jeftinije.

Važna napomena, ne dajte se prevariti ‘niskim’ cijenama koje pišu uz noćenje – ovdje dolaze još i naknade za čišćenje i usluge.

Evo najluksuznijih smještaja koje sam našao. Uživajte – u fotografijama!

Vila Agape, Dubrovnik – 24.106 kuna/noćenje

Nalazi se tik uz dubrovačke zidine, a ima četiri spavaće sobe i četiri kupaonice. Veliki vanjski bazen s ležaljkama, a pogledi s balkona očarat će svakoga.

Vila Petar, Makarska – 15.067 kuna/noćenje

“Prekrasna vila s pogledom na more nalazi se iznad grada Makarske i s dva vanjska bazena, potpuno opremljenom kuhinjom, velikom terasom, teretanom, roštiljem i besplatnim privatnim parkingom.” Važno je napomenuti da od svih spomenutih vila, jedino ova dopušta kućne ljubimce, što je možda još jedan razlog više za doći.

Vila Šibenik- 21.846 kuna/noćenje

Dvanaest osoba bit će presretno ako dođu u ovu vilu jer pazite ovo: stolni tenis, soba za opuštanje, biljar, dječja igraonica, sauna, teretana, dječje igralište, jacuzzi – sve to dobivate ako ste voljni dati nešto više od 185 tisuća kuna za tjedan dana.

Vila Svjetionik, Otok Prišnjak- 16.573 kune/noćenje

“Misteriozni svjetionik Prišnjak nalazi se na istoimenom otočiću, samo 300 m od zapadne obale otoka Murtera.” Na otoku ćete biti potpuno sami, kao u nekom filmu, a jacuzzi odmah do mora svatko želi isprobati.

Vila CaMa, Posedarje – 12.807 kuna/noćenje

Uz zelenilo koje vas okružuje i vanjski bazen, očekuje vas i velika sauna, ali i teretana. Ako se među vama nalazi i neki fizioterapeut/masažer stol za masažu uvijek je dostupan.

Vila Lun – 9.417 kuna/noćenje

Namijenjena je za 13 osoba, što kada se pogleda naspram svih ostalih ispada najjeftinija. “Dnevni boravak ima stvarno cool kamin, led TV i veliki tamni kauč. Sve sobe su namještene na jednako udoban način, a posebni sadržaji uključuju biljarski stol i vinski podrum.”

Vila Aura, Medveja – 20.340 kuna/noćenje

Vila se nalazi između planine Učke i naselja Medveje, a prostire se na više od 350 četvornih metara. “Ima elegantnu arhitekturu, visoke stropne sobe i velikodušne staklene fronte.”

Vila Kalipso, Nova Vas – 9.138 kuna/noćenje

Potpuno izolirani od svega, ali bez pogleda na more. No ova vila s bazenom i velikim staklenim zidovima za sedam noći ispast će vas jeftinije od svih ostalih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari