ARTISTI I NOA

U Rijeci će se održati humanitarni tattoo maraton za bolesnog dječaka Nou Kokanovića (2)

Maraton tetoviranja s ciljem prikupljanja pomoći za dječaka Nou Kokanovića održat će se 15. travnja u tattoo studiju Karma Ink Tattoo u Rijeci

Deset tattoo majstora iz raznih dijelova Hrvatske i Slovenije udružili su se u naporima prikupljanja donacija za dvogodišnjeg Nou, dječaka iz Velike Gorice s teškim dijagnozama

Dvogodišnji Noa jedini je u Hrvatskoj, a peti u svijetu sa recidivima meningitisa istim uzročnikom. Dijagnosticirana mu je epilepsija, šum na srcu, hidrocefalus, potpuna slijepoća te poremećaj senzorike i motorike.

Noa je dijete potpuno ovisno o cjelodnevnoj skrbi

Noa se ne može samostalno kretati ni komunicirati, ali s adekvatnim terapijama pokazuje veliki napredak. Osim redovitih terapija, Noin napredak iziskuje i mnoge pretrage i medicinske zahvate koji predstavljaju ogroman financijski pritisak na obitelj već izmorenu borbom sa teškim posljedicama Noinih dijagnoza.

Umjetnici koji su se odazvali akciji i koji će odraditi cjelodnevni maraton tetoviranja za pomoć obitelji Kokanović su cjelokupni tim domaćinskog studija Karma Ink Tattoo; tattoo artisti Gloria Nanut, Lola Žeželić, Linda Knežević, Angelika Vunić, Roni Kostadina te piercer Josip Fućak. Iz zagrebačkog Bura Tattoo studija sudjeluju Ana Kušter i Dolores Brbora te iz istog grada dolazi i Melanija Cupek, vlasnica studija Black Orchid Tattoo. Iz Kopra se odazvala umjetnica Petra Fon iz istoimenog studija, a iz studija Good Vibrations u Puli sudjeluje Nikola Vidaković.

Mnoštvo unikatnih dizajna

U svrhu prikupljanja donacija, tattoo majstori su pripremili mnoštvo unikatnih dizajna za tetoviranje, printove umjetničkih ilustracija te odličnu atmosferu uz DJ-a Andreja Diklića. Za okrijepu umjetnika pobrinuli su se riječki King’s Caffe Food pub i Zmajska pivovara, a za dodatne materijale u pomoć su nesebično pritekli zagrebački Cibo Copy i D print Rijeka. Iznos donacije za tetoviranje iznosi 50€ i to vrijedi za bilo koji dizajn pripremljen za ovaj događaj, a tetovirat će se po redoslijedu dolaska.

Event će okupiti entuzijaste svijeta tetoviranja i piercinga, a za one koji to nisu a žele pomoći, donaciju mogu uplatiti direktno na žiro račun Noe Kokanovića ili na jednom od označenih mjesta u studiju. Više o Noinom životu moguće je pratiti na facebook stranici Noa i borba sa dijagnozama.

Linkovi:
Noa i borba s dijagnozama: https://www.facebook.com/junaknoa

Organizator Bura Tattoo: https://www.instagram.com/bura_tattoo/?hl=en

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari