Menu ovog posebnog predbožićnog iskustva kreirala su dvojica chefova Andrej Grgić i Mate Janković dok se je vinarija Tomaz pobrinula za nezaboravno sljubljivanje pravog vina uz odabrano jelo
U organizaciji Općine Čavle i TZ Općine Čavle te u suradnji s Primorsko – goranskom županijom, 17. prosinca započeo je Grobnički frankopanski advent koji posjetiteljima nudi svakodnevne programe u duhu projekta “Putovima Frankopana” kojeg provodi PGŽ, ali i posebnu gastro ponudu.
Dimljeni tartar od boškarina sa pinjolima, kreker od ovčjeg sira, majoneza od pinjola;
Rolice od bresaole sa mascarponeom, hren, riga, klice kresa, krokant sa crnim kimom;
Kraf punjen kremom od maruna sa gulašem od divljači kuhan u merlotu, brusnicama, dižonu i sa šumskim medom;
Kolač od maka, ganache od jabuke i bijele čokolade, granola od lješnjaka, mousse od svježeg sira.
Vina Tomaz (Pjenušac Rose, Malvazija Avangarde 2020, Merlot Silente 2018, Teran Barbarossa 2018 i Muškat Dolce anima 2020) savršeno su pratila ovu raznovrsnu ponudu jela pripremljenu od vrhunskih lokalnih namirnica.
Događanje se je pokazalo kao pun pogodan, savršeno gastro i eno uparivanje no i atmosfera je bila na vrhunskom nivou pa je Dario Pešut koji je predstavljao vina Tomaz, morao obećati svim posjetiteljima da će se događanje zbog velikog interesa uskoro ponoviti i to već u siječnju.
„Upita je puno, broj mjesta je ograničen, ali drago mi je da smo u sklopu Grobničkog frankopanskog adventa ponudili ljudima jedno vrhunsko gastronomsko iskustvo. Zahvaljujem svima na podršci i pozivam sve da dođu na Grobnički advent koji traje do 26. prosinca u prekrasnom prostoru frankopanskog kaštela“ – zaključio je chef Grgić iz Castruma.