BILI SMO NA UTRCI DRONOVA: Kako se legendarni Ćiro snašao u ulozi pilota?

Uskoro kad čujete zujanje, nećete prvo pomisliti na komarca već na dron

Oči u oči s dronom, ali instruktor letenja Dino Joldić zna što radi jer je već na svojoj koži iskusio kako je to kad netko trenutačno najveći hit u tehnologiji shvati neozbiljno.

“Propeleri nisu bezopasni. Mi smo imali obuku gdje je jedan polaznik neozbiljno sve shvatio i imamo i dan danas ožiljke. Prošlo je već par mjeseci, ali još uvijek stoje”, rekao nam je Dino.

Zato je danas na događaju Brave New World polaznicima pokazivao kako se sigurno leti. Najstarijeg među njima svi poznajete – legendarni Ćiro uspio je svladati osnove letenja i ne skriva kako mu sve izgleda kao da su odjednom na Zemlju sletjeli svemirci sa svojom tehnologijom.

“Tko je god smislio ovo, on će doživjeti svoju ne samo afirmaciju, nego i afrimaciju i renome jer ovo je sprava za sva vremena”, rekao nam je Ćiro.

U hali HUB-a 385 održana je i utrka dronova.

“Adrenalin raste kad voziš quad. Pogotovo na utrkama. Svi se tresu poslije utrke koliko je ustvari zanimljivo i uzbudljivo”, kaže natjecatelj Tomislav Horvat.

Ne postoji sport na svijetu koji se brže razvija. Osnovan je prije dvije godine, a nagradni fondovi na velikim natjecanjima već su probili granicu od milijun dolara. I da, glavnu nagradu na svjetskom prvenstvu osvojio je klinac od 16 godina.
Dario Todorović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari