KOD KOPRIVNICE

‘Crash derby’ Hrvatskoj: Sudaraju se autima za otpad, organiziraju i ‘mini okršaje’

Screenshot

Naspram SAD-a, u kojoj je takva vrsta hobija puno raširenija, gdje se organiziraju i veća natjecanja i druge aktivnosti, u Reki to rade isključivo iz zabave

U mjestu Reka kod Koprivnice već dulje vrijeme organizira se tzv. “crash derby” autima koji su namijenjeni za otpad. Radi se, naime,  o motosportu u kojem se vozači namjerno sudaraju jedan u drugog. Iako mnogima ovaj hobi izgleda opasno, organizator Alen Glavica za Podravski.hr kazao je da paze na to da se nikad ne ozlijede.

“Na ideju da ovakve događaje organiziram kod sebe naišao sam prije nekoliko godina. Ima nas nekoliko ovdje za koje možete reći da nam je to hobi. Svjesni smo da to kod nas nije baš prihvatljivo, neki će reći da nismo normalni, stariji se i boje, no mi nemamo straha. Pazimo na sigurnost, koristimo kacige, sa sobom imamo i vatrogasne aparate, no nikad dosad nije bilo potrebe za njihovom upotrebom”, kazao je Glavica.

Za ovakve okršaje kupuje aute od ljudi koji su ih mislili odvesti na otpad. Oni, kaže, mogu voziti još par sati, a nakon toga ih vozi na otpad.

Naspram SAD-a, u kojoj je takva vrsta hobija puno raširenija, gdje se organiziraju i veća natjecanja i druge aktivnosti, u Reki to rade isključivo iz zabave, iako imaju i neka određena pravila, uglavnom kako se ne bi doveli u opasnost.

“Vozimo samo u prvoj brzini i unazad, nisu dozvoljene druge brzine. Zato  i kažem, ovo što mi radimo je luk i voda naspram onoga što rade u SAD-u i svijetu”, kazao je Glavica za Podravski.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari