“ČUVARI LJUBAVI” Video zbog kojeg ćete imati suze u očima, ali i ispunjeno srce

Povodom Svjetskog dana sindroma Down (21. ožujka) snimljen je video u kojem mame, tate, braća i sestre pričaju kako su im osobe sa sindromom Down obogatile život i pokazale što je ljubav

Prvi video o sindromu Down koji sam u životu pogledala, drugi dan nakon saznanja da je moja kćer Laura rođena sa sindromom Down zvao se “Draga buduća mama (Dear future Mom)”. Svaki put kad pogledam taj video ostanem bez riječi i sa suzama u očima, ali ispunjena ljubavlju. Takva snažna poruka dala mi je vjetar u leđa i baš kao što video poručuje osjećala sam da će sve biti u redu. Tako da je taj video bio inspiracija za ideju koja mi se rodila nedavno.

Odlučile smo snimiti video u kojem su obitelj i prijatelji

Zamisao o videu ispovijesti prenijela sam svojoj partnerici iz drugih kampanja mami Martini Vuković, te smo u detalje sve osmislile i pomno izrežirale cijeli video i dobile konačni uradak uz pomoću producenta Hrvoja Cvitanovića (Alpha studio Virovitica) i sponzorom Hrvatskom udrugom za rani razvoj – Hureka.

Pozvale smo roditelje, braću i sestre, djedove i bake, tete, nećake, kumove, prijatelje, terapeute i poznanike djece sa sindromom Down iz cijele Hrvatske da snime kratak emotivan video kućnom kamerom/mobitelom o tome kako su se osjećali kada je u njihov život ušla osoba sa sindromom Down. Na koji način ih je promijenila odnosno utjecala na njihov svakodnevni život, kako se danas osjećaju, što im znače osobe sa sindromom Down i što o osobama sa Down sindromom žele poručiti javnosti.

Osobe sa sindromom Down čista su ljubav

Željele smo poslati poruku javnosti o tome kako se okolina osjeća vezano za dolazak djece sa sindromom Down u njihov život. Ako malo razmislite vidjet ćete da je do sad najčešća praksa bila u javnosti govoriti više o samoj djeci sa sindromom Down, a nepravedno i manje o onima koji o njima brinu, vole i štite. Mi smo ih nazvale “Čuvarima ljubavi”! #čuvari ljubavi

Osobe sa sindromom Down čista su ljubav, a to će potvrditi svatko tko ih pusti u svoj život, ponajviše njihova obitelj koja ih najbolje poznaje i s kojima dijele sve svoje uspone i padove. Mi smo sretnici koji žive pravu, neiskvarenu ljubav koja nam pomaže preći sve prepreke i da ne odustanemo kad je najteže. Ljudi koji se pojavljuju u videu su sa svojim iskrenim emocijama prenijeli upravo tu ljubav koju žive svaki dan.

Pružite podršku osobama sa sindromom Down. Otvorite im svoje srce i čuvajte ljubav koju će vam oni nesebično pokloniti. Pridružite se i postanite #čuvarljubavi.

Pratite trogodišnju Lauru na Facebooku, sve njezine izazove i prepreke, ali i kako djevojčica sa sindromom Dawn vodi normalan život i ruši predrasude.

O autorici:

U životu su me uvijek vodili avanturizam i entuzijazam koji mi i danas koriste u savladavanju novih znanja i vještina kojima pomažem svojoj djeci da stanu na noge, pronađu pravi put i smisao života. Moje dvoje vragolana su moja vječna inspiracija, a moja obitelj moja snaga i smisao postojanja. Posebna mi je čast biti majka djevojčice sa Down sindromom jer ona je moj izazov i moja učiteljica života. Moja Laura, moja vodilja, moja inspiracija…
Vijesti.hr/Život i stil

Pogledajte VIDEO:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari