“HRVATSKI GARDALAND” Vriskom otvoren prvi hrvatski zabavno tematski park

Zabava na Jadranu od danas dobiva novu dimenziju. Hrvatska ima svoj prvi zabavni park – nedaleko od Biograda na Moru – prvi posjetitelji u popularno nazvanom hrvatskom Gardalandu

Vriskom je otvoren prvi zabavno tematski park u Hrvatskoj. Posjetitelji su s nestrpljenjem čekali iskušati adrenalinske vožnje, a najveća atrakcija – roller coster.

“Prvo je bilo strašno kad smo išli prema gore, a onda je kad smo se supštali bilo još gore.”, kaže Luka Šuster, posjetitelj iz Zagreba.

“Morali smo odmah doći, prva prilika, veći je adrenalin kad prvi probaš. Čak smo pola sata ranije došli, a on uvijek kasni.”, kažu Anamarija i Ivan Kunovići iz Zagreba.

Park se proteže na 45 tisuća metara kvadratnih, a podijeljen je u tri tematske cjeline – svemir, gusarski grad i divlji zapad za najmlađe. Cjelokupno ulaganje premašilo je sto milijuna kuna.

“Mi smo odlučili da otvaramo u 3 sata i radimo malo duže sve do 23 možda i ponoći. Poseban je ugođaj kada se upale te sve voženje i sve se to osvijetli.”, kaže Boris Kovaček, direktor Fun Parka Mirnovec.

Park će biti otvoren veći dio godine, a već je u planu i daljnje proširenje. O sigurnosti se brine stručnjak koji je radio u brojnim europskim parkovima koji kaže ovo je zabavan, ali ozbiljan posao.

“Sve treba biti sigurno i to je moja uloga da sigurnost bude prema međunarodnim standardima i naravno da nam je cilj izbjeći bilo kakve nezgode.”, kaže savjetnik u Fun Parku Mirnovec, Eckart Shulz.

Ovo je tek tiho otvorenje, a petsto ulaznica prodavalo se preko interneta. Za sada su 110 kuna za djecu, 120 za odrasle.

Krajem srpnja kada svih 25 atrakcija bude završeno bit će i svečano otvorenje, ali će i cijene biti veće. No uz lude vožnje i ugostiteljske objekte neće biti problem provesti cijeli dan u fun parku kraj Biograda.

Dragana Eterović

 

 

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari