INOVACIJA IZ HRVATSKE: Predstavljen prvi mobilni hostel na svijetu

Ideju su mladi Osječani uspješno realizirali, a na nju su došli zahvaljujući vlastitim, uglavnom lošim iskustavima sa smještajem na festivalima

Prošlog proljeća inovativni Osječani su osmislili prvi mobilni hostel na svijetu. Sada, nešto više od godinu dana poslije, njihova ideja doživjela je i realizaciju, donosi SiB.hr.

Ideja je to mladih Osječana Mihovila Grgurića i Tina Vidovića te starijeg im kolege Zagrepčanina Ivana Malića, a na nju su došli zahvaljujući vlastitim, uglavnom lošim iskustavima sa smještajem na festivalima.

Prototip je postavljen i otvoren proteklog vikenda na osječkom Pannonian Challengeu, najvećem natjecanju u ekstremnim sportovima u ovom dijelu Europe.

Dužine je 6.5 metara (2.4m u transportnom modu). Ima četiri sobe. Dvije sobe su dvokrevetne, dvije su četverokrevetne, a ukupni kapacitet je 12 osoba. Sobe su klimatizirane.

Za izradu prvog “Nearby hostela” trebalo im je 6-7 mjeseci, a dijelovi su stigli iz niza zemalja, Italije, Austrije, Njemačke, Rumunjske, a sve su odradile osječke tvrtke

“Mi smo priča iz Osijeka i tako nam je i prirodno bilo na prvo predstavljanje odradimo na nekom osječkom festivalu. Ekipa iz Pannoniana je bila fantastična i izašli su nam u susret sa svime. Reakcije ljudi su također bile pozitivne. Dolazili su, gledali, raspitivali se, a neki su odmah htjeli i rezervirati spavanje. To je za nas pokazatelj da smo pogodili optimum festivalskog smještaja”, rekao je Mihovil Grgurić, član tima zadužen za marketing.

Cijeli koncept mobilnog hostela je zaista jednostavan. Transport je standardni, a za širenje na operativni mod je potrebna 1 minuta, za namjestiti sve ostalo još 5 do 10 minuta. Sve se bazira na brzini setupa i iskoristivosti prostora.

Ekipa je svoj projekt započela lani sa crowdfunding kampanjom na Indiegogo.

“Mi smo nekako otpočetka znali da financijsku konstrukciju nećemo zatvoriti kroz Indiegogo, ali isto tako smo znali da je to odličan način da priču gurnemo u svijet. Taj medijski dio je proradio, objavili su nas DailyMail, Huffington Post, MTV, itd., ali smo bili i featurani na sluzbenoj stranici Stevea Aokija. Javnost je popratila medijsku kampanju, negativnih kritika gotovo da i nije bilo, reakcije su bile pozitivne, priča nam Mihovil.

Više o inovaciji pročitajte na portalu SiB.rtl.hr.

Vijesti.hr
Foto: SiB.rtl.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views