JESTE LI ZNALI? Psić Sparky ponosni je i vrijedni vatrogasni pas DVD-a Kras iz Šapjana!

Imamo Candy – tajnu agenticu policije, a sada se hrvatskim psićima u ophodnji pridružuje i vatrogasac na zadatku Sparky – prvi hrvatski licencirani vatrogasni pas križanac.

Lorena Laslavić, članica DVD-a Kras iz Šapjana ima razloga biti ponosnom. Unatoč ozljedi i nekoliko šavova koje je zadobio par sati prije licenciranja, njezin je Sparky početkom listopada uspješno savladao sve testove i postao prvi “križanac” koji je postao pas tragač.

– Jako sam ponosna na Sparkija jer je unatoč ozljedi prošao testiranje i dobio licencu vatrogasnog potražnog psa za 2018. godinu. Njegova terijerska krv ga je očito tjerala dalje – kaže Lorena, koja je Sparkija nabavila za “po doma” ali je on iskazao daleko veće potencijale.

Lorena, njegova trenerica iz DVD-a Kras – Šapjane, supruga je Zorana Laslavića iz Opatije, također vatrogasca i pokretača projekta liceniranja pasa u Hrvatskoj. On pak je vodič prvog potražnog vatrogasnog psa u Hrvatskoj, od kojeg je sve i krenulo, iskusne belgijske ovčarke Rain (7).

Nije samo Lorena ponosna na Sparkya, ponosni su i svi primorsko-goranski vatrogasci!

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIKSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari