KREĆE LIJEČENJE KONOPLJOM! U termama u Svetom Martinu na Muri pokreće se novi holističko medicinski program

Idi na originalni članak

Koristi se kao hrana, lijek, od nje se izrađuje i odjeća. U javnosti je tabu, dio je kaznenog zakona ali smije se koristiti u medicinske svrhe. Na terapije od njezinog ulja uskoro će se moći ići u Sveti Martin na Muri

Oglas

Sjever Hrvatske razvija zdravstveni turizam. Od proljeća, uz terme je u ponudi i europski centar za liječenje kanabisom. “To je novi holističko medicinski program koji otvaramo u našim termama. Radi se o programu koji obuhvaća korištenje medicinske konoplje”, kazao je Branimir Blajić, ravnatelj Termi Sveti Martin.

Medicinska konoplja iliti kanabis više od 2 godine je legalna u Hrvatskoj. Koristi se kao pomoć u liječenju brojnih bolesti poput karcinoma, multipleskleroze i epilepsije. Kokteli i kapsule od biljke koja je često u javnosti “tabu”, u Termama Sveti Martin moći će se koristiti na terapiji koja traje od 14 do 28 dana.

“Ideja je da se u prvom koraku napravi pregled sa doktorima, nakon toga se radi sken na dijagnostičkom skeneru, usklađuju se podaci i određuje se protokol programa za naredno razdoblje”, objašnjava Blajić.

Uz korištenje medicinske konoplje, korisnik sudjeluje u svim aktivnostima koje resort nudi – od wellnesa, prehrane pa do sportskih aktivnosti. “Bit će prisutna kineska masaža, detox masaža za otkiseljavalje organizma, refleksoterapija i raznorazni drugi programi”, kazala je Melita Šarić, voditeljica Wellnessa u Termama Sveti Martin.

Najviše potencijala vide u stranoj klijenteli. Nadaju se dolasku Britanaca, Rusa, Arapa, ali i domaćih korisnika. “Ciljamo pretežito na europska tržišta, inozemna tržišta, naravno i hrvatsko tržište će sigurno biti zainteresirano za ovakav proizvod”, smatra Blajić. A za terapiju od tjedan dana potrebno je izdvojiti više od 20 tisuća kuna.
Donna Diana Prćić

Exit mobile version