KREĆE LIJEČENJE KONOPLJOM! U termama u Svetom Martinu na Muri pokreće se novi holističko medicinski program

Koristi se kao hrana, lijek, od nje se izrađuje i odjeća. U javnosti je tabu, dio je kaznenog zakona ali smije se koristiti u medicinske svrhe. Na terapije od njezinog ulja uskoro će se moći ići u Sveti Martin na Muri

Sjever Hrvatske razvija zdravstveni turizam. Od proljeća, uz terme je u ponudi i europski centar za liječenje kanabisom. “To je novi holističko medicinski program koji otvaramo u našim termama. Radi se o programu koji obuhvaća korištenje medicinske konoplje”, kazao je Branimir Blajić, ravnatelj Termi Sveti Martin.

Medicinska konoplja iliti kanabis više od 2 godine je legalna u Hrvatskoj. Koristi se kao pomoć u liječenju brojnih bolesti poput karcinoma, multipleskleroze i epilepsije. Kokteli i kapsule od biljke koja je često u javnosti “tabu”, u Termama Sveti Martin moći će se koristiti na terapiji koja traje od 14 do 28 dana.

“Ideja je da se u prvom koraku napravi pregled sa doktorima, nakon toga se radi sken na dijagnostičkom skeneru, usklađuju se podaci i određuje se protokol programa za naredno razdoblje”, objašnjava Blajić.

Uz korištenje medicinske konoplje, korisnik sudjeluje u svim aktivnostima koje resort nudi – od wellnesa, prehrane pa do sportskih aktivnosti. “Bit će prisutna kineska masaža, detox masaža za otkiseljavalje organizma, refleksoterapija i raznorazni drugi programi”, kazala je Melita Šarić, voditeljica Wellnessa u Termama Sveti Martin.

Najviše potencijala vide u stranoj klijenteli. Nadaju se dolasku Britanaca, Rusa, Arapa, ali i domaćih korisnika. “Ciljamo pretežito na europska tržišta, inozemna tržišta, naravno i hrvatsko tržište će sigurno biti zainteresirano za ovakav proizvod”, smatra Blajić. A za terapiju od tjedan dana potrebno je izdvojiti više od 20 tisuća kuna.
Donna Diana Prćić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari