NOVOGODIŠNJI NASTUPI: Evo gdje sviraju naši glazbenici i koliko će za to biti plaćeni

Došlo je to vrijeme u godini kad naši glazbenici trljaju ruke – novogodišnje gaže za njih su bingo, jer jako ih dobro unovče.

Najluđu noć u godini glazbenici bi slobodno mogli zvati najradosnijom ili najplaćenijom jer rijetko tko od njih te večeri nema gažu. I to vrhunski plaćenu!

I mi bismo otvorili šampanjac kad bi za nekoliko sati svog posla, pa makar to bilo i na hladnom trgu, dobili pola milijuna kuna. Mislite da se šalimo? Ne, ne. Toliko će Joksimović dobiti za Silvestrovo u Budvi. Čini se da smo mi Hrvati najveće škrtice jer su nam zvijezde za Novu mahom u Crnoj gori.

Severina će 31. prosinca biti u Crnogorskom Baru za, kako se šuška, nevjerojatnih 50 000 eura. I dečki iz Parnog Valjka su u Monte Negru. Ali – za 20 tisuća eura manje

Čak su nas i braća Bosanci pretekli pa se isprsili. Prvi put u svojoj karijeri na Sarajevskom glavnom Trgu nastupiti će Dino Merlin i to za 50 000 eura.

Ako za doček nove ne promolite nosom iz kuće, opet ćete, htjeli ne htjeli, nešto potrošiti. A oni zarađuju i još kažu da je to gaža kao svaka druga. “Nema tu velike razlike osim što ćemo odbrojavati onih deset sekundi prije pola noći”, kaže Tony Cetinski.

On će, priča se, za Silvestarski nastup u Rovinju zaraditi 30 000 eura. Istu cijenu drži i Nina Badrić koja će nastupati u jednom dubrovačkom hotelu, te Gibonnni koji će pjevati na Riječkom Korzu. Za 30 000 eura nastupa i Jelena Rozga.

“Ja radim kao i uvijek Novu Godinu, radna je. Ove godine sam na Rabu na Trgu pa ćemo vidit šta ćemo nakon Nove Godine. To se nama desi u roku pet minuta odlučimo gdje ćemo i otputujemo”, rekla je Jelena.

Imat će s čim! Za džeparac, njoj i Stjepanu, novogodišnja gaža je i više nego dosta. Sve maloprije navedene glazbenike koji će za novogodišnji nastup dobiti 30 000 eura šije Maja Šuput. Ona će te noći zaraditi pet tisuća više u jednom toplom zagrebačkom klubu. A odmah nakon nastupa leti na odmor u daleki Meksiko trošiti zarađenu lovu.
A Grašo?

“Novu Godinu sam na Rivi. Nisan bija, ja mislin da sam prije 6 godina bija na Rivi. I to je nešto šta me raduje jako. Tada se, čini mi se da je bilo nekakvih osamdesetak tisuća ljudi i ta energija je fantastična. Ja se nadan da neće bit kiše”, izjavio je Petar Grašo.

Za taj će nastup dobiti-18 00 eura! Ne dao Bog da za 18 000 eura još i pokisne.

Dobru zabavu, sigurni smo priredit će i Jasmin Stavros s Mladenom Grdovićem. Dva zabavljača nastupaju Poreču. A umalo im zbog lošeg Grdovićeva imidža nije propala gaža. Unatoč protivljenju građanske inicijative, kralj bevande s prijateljem Stakijem ipak pjeva na dočeku.

Na glavnom zagrebačkom Trgu nastupiti će Najbolji hrvatski tamburaši, Jaques Houdek, Vanna i Psihomodo Pop za, kako kažu iz ureda za informiranje Grada, tek 40 000 eura. Svi zajedno.

Iako nam je zaista drago kad čujemo da se u Hrvatskoj vrte kakve takve pare i da naše zvijezde imaju od čega živjeti – od cifri koje zarađuju dobro nam se zavrtjelo u glavi. Nekako bi nam bilo draže da smo te novce potrošili za pomoć bolesnoj djeci, siromašnim starcima, nezbrinutim životinjama. Tada bi u novu 2017-tu ušli ispunjeniji, vedriji i ponosniji. Naravno, uz pjesme naših zvijezda, ali s radija ili CD-a. Nek nam je svima sretna 2017-ta!!

Ružica Đukić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari