SPAŠAVAJU ŽIVOTINJE I LJUDE

Opatijsko-lovranska ekipa izgubljene pse vraća njihovim vlasnicima u Petrinji i Sisku!

Foto: Facebook

Troje mladih iz Opatije, Matulja i Lovrana još su jučer poslijepodne otišli pomagati stradalima i civilnoj zaštiti na potresom razorenim područjima, noseći u vozilu potrepština koliko god su mogli ponijeti

Zasukavši rukave, ubrzo su shvatili da pored svih nedaća koje su zadesile Petrinju, Sisak i okolna mjesta, postoji još jedna koja je, razumljivo, u toj gužvi mnogima promakla – a to su odbjegle životinje, četveronošci koji su se u strahu razbježali kud koji, a sada tužno lutaju opustošenim područjem ne mogavši pronaći svoje vlasnike.

“Hitno mi treba čitač čipa za pse… Krećem u Petrinju…. Molim tko god ga ima da posudi vraćam predvečer….”, objavila je na svom profilu na društvenim mrežama Lovranka Nikita D., a danas je oboružana čitačem, zajedno s prijateljima Ivanom B. i Aurorom S. krenula pomagati četveronošcima, uglavnom psima.

Tijekom dana, pronašli su, zbrinuli i zahvaljujući čitačima čipa i vlastitome trudu vratili vlasnicima mnoge pse. Sreći pasa i vlasnika nije bilo kraja!

Ovi “heroji iz sjene”, osim na društvenim mrežama gdje su razmjenjivali podatke o izgubljenim životinjama i vlasnicima, ni na koji drugi način nisu oglašavali svoje aktivnosti, i rade ovo iz duboko humanih razloga i zbog svoje velike ljubavi prema životinjama, iz srca, po čemu su i do sada bili poznati u opatijskom kraju. No njihova priča nas je toliko dirnula da zaslužuje da s njom bude upoznata i šira javnost!

Hvala vam na svakoj spašenoj životinji, a samim time i spašenom – čovjeku…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari