OSTVARENJE SNOVA Razgledajte Božićnu bajku ukrašenu s čak dva milijuna lampica!

Idi na originalni članak

Najveća ‘svjetlosna’ manifestacija u Hrvatskoj, 14. Božićna bajka obitelji Salaj, sa rekordnih gotovo dva milijuna upaljenih lampica na različitim atrakcijama po imanju površine 60 tisuća metara četvornih, otvorena je u subotu poslijepodne u Grabovnici kod Čazme.

Oglas

Osim gotovo 400 tisuća lampica više nego lani, ta će manifestacija do 9. siječnja iduće godine posjetiteljima ponuditi i raznovrsniju enogastro ponudu u novom ‘štaglju’, božićni tradicijski sajam obrta, izložbu likova iz bajki i crtića, vatromete, jaslice na otvorenom, osvjetljenih 1.700 stabala i druge novosti.

Prvi put se u sklopu te manifestacije predstavlja i cjelokupna turistička ponuda Bjelovarsko-bilogorske županije u organizaciji Turističke zajednice (TZ) Bjelovarsko-bilogorske županije i turističkog Klastera Središnje Hrvatske.

Uoči otvorenja na imanju Salaj okupili su se i brojni mediji te turistički agenti iz Hrvatske i inozemstva, među kojima i desetak agenata s tržišta Velike Britanije, koji su Bajku već uvrstili u svoju ponudu, kao i agencije iz Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske i BiH, odakle dolazi najviše stranih individualnih posjetitelja i organiziranih grupa.

Inicijator cijele priče Zlatko Salaj svima je poželio da u Bajci uživaju što čini i on dok je svake godine osmišljava i postavlja sa svojom obitelji.

“To je ostvarenje mojih dječačkih snova s čime sam krenuo prije 14 godina, nisam mogao ni zamisliti da će biti toliko zanimanja i toliko radosti kod posjetitelja kada dođu na imanje što mi daje još više poticaja da i dalje radim”, kazao je Salaj, vlasnik i inicijator cijele priče te je dodao da se ovogodišnju Božićnu bajku postavljalo tri mjeseca.

Kako se svake godine povećava broj lampica i raznolikost osvjetljenih atrakcija, tako se povećava i broj posjetitelja, ali i troškovi koji se ove godine ‘penju’ na oko milijun kuna. Prihodima od ulaznica, suvenirnice, enogastro ponude te uz potpore od institucija i sponzora uspijevaju pokriti troškove, kazala je za Hinu upraviteljica zadruge Božićna bajka Ana Bertić.

(vijesti.rtl.hr)

Exit mobile version