OSTVARENJE SNOVA Razgledajte Božićnu bajku ukrašenu s čak dva milijuna lampica!

Najveća ‘svjetlosna’ manifestacija u Hrvatskoj, 14. Božićna bajka obitelji Salaj, sa rekordnih gotovo dva milijuna upaljenih lampica na različitim atrakcijama po imanju površine 60 tisuća metara četvornih, otvorena je u subotu poslijepodne u Grabovnici kod Čazme.

Osim gotovo 400 tisuća lampica više nego lani, ta će manifestacija do 9. siječnja iduće godine posjetiteljima ponuditi i raznovrsniju enogastro ponudu u novom ‘štaglju’, božićni tradicijski sajam obrta, izložbu likova iz bajki i crtića, vatromete, jaslice na otvorenom, osvjetljenih 1.700 stabala i druge novosti.

Prvi put se u sklopu te manifestacije predstavlja i cjelokupna turistička ponuda Bjelovarsko-bilogorske županije u organizaciji Turističke zajednice (TZ) Bjelovarsko-bilogorske županije i turističkog Klastera Središnje Hrvatske.

Uoči otvorenja na imanju Salaj okupili su se i brojni mediji te turistički agenti iz Hrvatske i inozemstva, među kojima i desetak agenata s tržišta Velike Britanije, koji su Bajku već uvrstili u svoju ponudu, kao i agencije iz Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske i BiH, odakle dolazi najviše stranih individualnih posjetitelja i organiziranih grupa.

Inicijator cijele priče Zlatko Salaj svima je poželio da u Bajci uživaju što čini i on dok je svake godine osmišljava i postavlja sa svojom obitelji.

“To je ostvarenje mojih dječačkih snova s čime sam krenuo prije 14 godina, nisam mogao ni zamisliti da će biti toliko zanimanja i toliko radosti kod posjetitelja kada dođu na imanje što mi daje još više poticaja da i dalje radim”, kazao je Salaj, vlasnik i inicijator cijele priče te je dodao da se ovogodišnju Božićnu bajku postavljalo tri mjeseca.

Kako se svake godine povećava broj lampica i raznolikost osvjetljenih atrakcija, tako se povećava i broj posjetitelja, ali i troškovi koji se ove godine ‘penju’ na oko milijun kuna. Prihodima od ulaznica, suvenirnice, enogastro ponude te uz potpore od institucija i sponzora uspijevaju pokriti troškove, kazala je za Hinu upraviteljica zadruge Božićna bajka Ana Bertić.

(vijesti.rtl.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari