Ovo će vas rastopiti: Medvjedić Matija obožava igre u vodi i novosti na jelovniku

Kad medo i napravi neku štetu poput uništavanja igračke ili zdjelice, brzo mu se progleda kroz prste

Medvjedić Matija koji je krajem veljače pronađen kraj Vrbovskog, u oporavilištu Zoološkog vrta grada Zagreba svakim danom postaje sve veći i jači.

Uskoro će navršiti pet mjeseci i trenutačno teži 17 kilograma. Svi koji se o njemu brinu, sada više ne moraju strepiti oko svakog njegovog obroka. Neprospavane noći kako bi medo popio malo mlijeka iz bočice, sada djelatnicima Zoološkog vrta djeluju kao davna prošlost.

“Naš je medo uistinu zdravog teka! Posebno su mu dragi kravlji sirevi, ponajviše zagrebački i samoborski! Kao pravi gurman, sir voli kombinirati s lukom, i to onim medvjeđim. Mali sladokusac također uživa u medu, voćnim kašicama, jagodama i drugom šumskom bobičastom voću. Čim sazriju prve neretvanske lubenice, rashladit ćemo ih i njima počastiti Matiju. Znamo da je to za medvjede ljetno osvježenje bez premca”, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.
Vijesti.hr
Foto: Screenshot

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari