REPORTAŽA: U Matuljima do diplome za kuhanje kave!

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

U Matuljima je otvoren prvi Centar za edukaciju specijalista za kavu

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

U Matuljima je otvoren Centar za edukaciju specijalista za kavu. (OVDJE)

Jedini je u regiji i jedan od devet u Europi. 15 ispita vodi do diplome nakon koje bi trebali kuhati najbolju kavu na kontinentu.

Ida Balen

Najkvalitetnije kave svijeta na jednom mjestu

Riječ je o Hug&Punch SCA Premier Campusu u Matuljima, centru izvrsnosti za edukaciju i certificiranje barista, prvom takvom centru u ovome dijelu Europe te jednom od ukupno devet na europskoj razini

Pokretanje i otvaranje podržala je krovna organizacija za promicanje kvalitete kave Specialty Coffee Association (SCA) čije je striktne kriterije ovaj centar uspješno ispunio u procesu certifikacije za status Premier Campusa.

Hug&Punch se prostire na 600 četvornih metara posvećenih samo kavi, unutar kojih osim kao edukativni centar funkcionira i kao dobavljač sirove specialty kave s geografskim porijeklom te mikropržionica.

Pod etiketom Hug&Punch pokrenuta je i proizvodnja specialty kave, čime je njihova ponuda obogaćena i blendovima kave koji ljubitelje i znalce ovog napitka neće ostaviti ravnodušnima.

Nova matuljska destinacija za kavoljupce zamišljena je kao open-door sistem proizvodnje koji kupcu nudi uvid u proces prženja kave, stoga svi posjetitelji mogu o svom najdražem napitku dobiti kompletne informacije ‘od zrna do šalice’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari