NEMA GRANICE

Rođena je bez ruku – i može sve! ‘Ukoliko nemam cipele na nogama, mogu sve’

Iako je rođena bez ruku, to je ne sprečava u ničemu, pa čak ni u brizi za dijete.

39-ogodišnja Sarah Talbi iz Bruxellesa rodila se bez obje ruke, no to je ne sprječava u svakodnevnim životnim aktivnostima.

Na svom Youtube kanalu dijeli videe na kojima pokazuje svoju svakodnevnicu bez ruku, od brige za kćer pa sve do kuhanja, tuširanja, vježbanja i češljanja pomoću stopala.

Doktori ne znaju razlog zašto je Sarah Talbi rođena bez gornjih udova, no ona nikada nije smatrala da je drukčija od druge djece pa je naučila raditi sve uz pomoć svojih nogu. Mogla je obavljati sve što i druga djeca u toj dobi, samo je umjesto ruku koristila noge.

S godinama je usavršila sve više vještina, pa danas može obavljati skoro sve kao i ostali.

“Vršnjaci su me često znali pitati zašto nemam ruke, no meni je to bilo normalno. Mislila sam da postoji puno ljudi bez ruku, a da sam ja samo jedna od njih.” govori Sarah.

Uspješno je završila studij engleskog i španjolskog na Institutu superieur de traducteurs et interpretes(ISTI) u Bruxellesu, a danas je majka dvogodišnje djevojčice Lilie.

“Mogu obavljati sve ukoliko nemam cipele na nogama”, objašnjava Sarah za Mirror. ” Mogu sve što poželim, ne dopuštam da me nedostatak spriječava u životu.”, piše Matea Biletić za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari