RTL-ova AKCIJA „BUDI MI PRIJATELJ“ PRIKUPILA 1.963.000 KN! Za riječku bolnicu prikupljena sredstva za kupnju neurofeedback uređaja

Rtl kampanja, budi mi prijatelj

U emisiji uživo, koju vodi ambasadorica udruge Antonija Blaće, gledatelji su svojim pozivima donirali 6,25 kuna s PDV-om po pozivu

U manje od tri sata, koliko je trajala emisija „Budi mi prijatelj“, prikupljeno je 1.963.000 kuna za pomoć u realizaciji brojnih projekta, kojima će se djeci osigurati uvjeti za bolje i uspješnije liječenje, efikasnije obrazovanje, kvalitetniju rehabilitaciju.

Humanitarna udruga „RTL pomaže djeci“ ove godine slavi 10 godina svog djelovanja tijekom kojeg je realizirala više od 200 projekata i tako pomogla više od 500 tisuća djece diljem Hrvatske.

U jučerašnjoj emisiji prikupljena su sredstva za projekte u vukovarskoj Općoj bolnici za potrebe nadogradnje transportnog inkubatora za prijevoz životno ugrožene novorođenčadi, a kum projekta je Ivan Rakitić. Za riječku bolnicu prikupljena su sredstva za kupnju neurofeedback uređaja, a kumovi su Riječani Mirza i Belma Džomba.

Doris Pinčić Rogoznica kuma je projekta KBC-a Osijek, gdje je potrebno urediti terapijsko-rehabilitacijski park za djecu i adolescente, a Jacques Houdek je kum projekta za udrugu „Ludbreško sunce“, kojoj je potrebno osigurati novo kombi-vozilo za prijevoz štićenika. Malenim Kolibrićima koji ne mogu samostalno disati, govoriti niti kretati se potrebne su specijalne kamere za komunikaciju pogledom.

Zahvaljujući tisućama poziva gledatelja, koji su imali priliku razgovarati s brojnim osobama iz javnog života, poput Tereze Kesovije, Luke Nižetića, Davora Gopca, Amara Bukvića, Gorana Šprema, Filipa Juričića te mnogih drugih, udruga RTL pomaže djeci na korak je bliže ostvarenju svog cilja.

Tijekom svih 10 godina bez pomoći partnera, donatora i, možda najvažnije, bez velikodušnih poziva građana, „RTL pomaže djeci“ ne bi mogao ustrajati u misiji uveseljavanja bolnih, teških i dramatičnih godina djetinjstva brojnih klinaca u cijeloj Hrvatskoj.

Hvala vam što ste i ove godine pokazali da je sreća veća tek kada se dijeli.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari