VLASNICI U ČUDU: Rekordni okot – kujica ovčara na svijet je donijela 17 štenaca!

Jednoj kujici ovčara s Floride njezini su štenci pravo blago. Svih njih rekordnih 17. Naime, svojim okotom ta je kujica postala rekorderka. Tim više što su sve njezine bebe žive, zdrave i onako dječji blesave

Jedna obitelj malih preslatkih čupavih loptica pasmine ovčar iz Kalifornije pojma nema koliko je ustvari posebna. Pojma nemaju ni koliko im se mama namučila dok ih nije okotila u rekordnom broju. Jedna po jedna njuškica krenula je van sve dok danje svjetlo nije ugledala posljednja – sedamnaesta!

“Očekivali smo ih maksimalno deset. Ali kad je napokon izišao i sedamnaesti, shvatili smo da će tu biti mnogo posla”, prokomentirao je vlasnik John.

Maremanski ovčari ne rađaju se baš u tolikom broju. Ali sve ove bebe odlučile su izrasti u velike, zdrave i sretne pse. Doduše, uz pomoć dvonožaca jer da se mama morala sama brinuti za njih, postporođajna depresija poprimila bi posve novu dimenziju.

“Ovo je defintivno svjetski rekord za maremanske ovčare, pa nas se puno izmjenjivalo dežurajući nad njima”, dodao je John.

“Obožavam ih. Hranila sam ih otpočetka, čim smo shvatili da će njih toliko biti previše za mamu”, rekla je Jeanette.

Inače, ovi se psi u Americi najčešće koriste za pomoć na farmama. Ista sudbina čeka i sve male pseće bebe.

“Okotila je 17 štenaca i već se vratila u polje, strašna je. Oni se koriste za zaštitu stoke. Neki od ovih psića već su rezervirani za neke od kalifornijskih farmi.

Do tada će ih vlasnici pokušati okupiti sve na istom mjestu za grupnu fotku. Do sad je to bila nemoguća misija.
Marijana Čikić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari